bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,685.94 2.06%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,562.41 1.02%
bnb
BNB (BNB) $ 582.63 1.76%
solana
Solana (SOL) $ 185.31 1.18%
xrp
XRP (XRP) $ 0.630846 2.43%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.652527 2.00%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.219385 18.08%

Ucerc.com Nedir?

ucerc.com nedir

Ucerc.com’un bir kripto para borsası olduğu iddia ediliyor ve son dönemde dolandırıcılık odaklı kripto para platformuna yönelik şikayetler giderek artıyor.

Başlamadan önce “Bedava peynir fare kapanında olur.” hatırlatmamızı tekrar yaparak okuyucularımızı, kripto para dolandırıcılarına ve dolandırıcılıklarına karşı bir kez daha uyaralım.

Üye olmadıkları halde Ucerc.com adlı bir borsanın kendilerine bilinmeyen numaralardan mesaj attığını belirterek şikayetçi olanların sayısı giderek artıyor. Ucerc.com’a üye olmadıkları halde +45158090603 ve +45158090602 gibi numaralardan mesaj alanlar, mesaj içeriğinde dolandırıcılık odaklı platforma giriş yapmaları için kullanıcı adı ve şifre bilgilerinin yer aldığını belirtiyor. Bunun yanı sırada Ucerc.com’dan para transferi, bakiye bilgisi SMS’leri aldıklarını belirtenlerin sayısı da giderek artıyor.

Şikayetvar.com ve sosyal medya platformlarındaki şikayetlere baktığımızda kullanıcılar, SSL sertifikası bulunmayan yani tehlikeli olarak sınıflandırabileceğimiz ve henüz 9 ay önce kurulan bir web sitesine yönlendiriliyor. Gelen SMS’lerdeki kullanıcı adı ve şifre bilgilerini kullanarak platforma giriş yapan kişiler büyük risklerle karşı karşıya kalabilir.

Bu tür mesajlarla insanları meraklandıran ve dolandırıcılık odaklı Ucerc.com’a yönlendiren siber zorbalar sanki hesapta milyonlarca dolarlık kripto para varmış gibi gösteriyor. Ancak unutmayın ekranda yazanlar sadece bir sayıdan ibaret ve hiçbir gerçekliği yok.

Tuzağa düşen ve kullanıcı adı ve şifre bilgileriyle platforma giriş yapan kullanıcılar hesapta milyonlarca dolarlık kripto varlık bulunduğunu görünce heyecana kapılıyor ve tam da ekranın ortasına yerleştirilerek ön plana çıkarılan para çekme yani “Withdraw” butonuna tıklıyor. Bu aşamada parayı çekmeye çalıştığınızda dolandırıcılar sizden işlemi gerçekleştirebilmek için belirli bir miktarda para yatırma, kimlik doğrulama vs. gibi koşulları yerine getirmenizi isteyecek.

Ancak bu işlemleri yaptığınızda hem kimlik bilgilerinizi çaldıracağınızı hem de dolandırıcılara gönderdiğiniz parayı bir daha geri çekemeyeceğinizi aklınızdan çıkarmayın.

Her ay Instagram’dan ve Twitter’dan bu tür platformlara on binlerce dolar kaptıran onlarca kişiden mesaj alıyorum. Böyleye bir şeye kim inanır dediğinizi duyar gibiyim. Bu aşamaya kadar gelen insanlar kendilerini bu fırsatın gerçek olabileceğine inandırıp platforma para yüklüyor ve böylelikle dolandırıcıların tuzağına düşüyor.

Screenshot 20220830 154445 com.android.chrome

Zira yaptığımız incelemelerde Ucerc.com’un kayda değer bir trafiğe sahip olmadığını, sitenin alan adının 27 Ağustos 2022’de yalnızca 1 yıllığına kayıt ettirildiğini görüyoruz. Bu da Ucerc.com’un dolandırıcılık odaklı bir platform olduğuna dair şüpheleri çok ciddi şekilde arttırıyor.

Şikayetvar.com platformunda Ucerc.com’dan ve bilinmeyen numaralardan mesaj aldıklarını belirten 911 farklı şikayet bulunuyor. Ucerc.com’a yönelik şikayetler yalnızca bununla da sınırlı değil. Ucerc.com’un “iş başvurunuz kabul edildi” şeklinde mesaj gönderdiğine yönelik şikayetler de var. Gelen mesaj şu şekilde:

Merhaba, başvurunuz şirketimizde iyi maaşlı tam zamanlı bir is için seçilmiştir. 3385/gün alabilirsiniz bana ulaşın : ws: wa. Me/989932206478

Bu tür mesajlar kullanıcıları bağlantılara tıklamaya teşvik eden bir dolandırıcılık yöntemi. Bunu bir kimlik avı saldırısı olarak değerlendirebiliriz. Bu tür şüpheli linklere tıkladığınızda akıllı telefonunuzdaki veya bilgisayarınızdaki kişisel bilgilerinizin çalınabileceğini lütfen aklınızdan çıkarmayın.

Bir teklif gerçek olamayacak kadar iyiyse; genelde gerçek değildir…

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Tuncay Aydıner

1997 yılında Rize’de doğan Tuncay İlkokul ve Ortaokul eğitimini 9 Mart İlköğretim Okulu’nda aldı. Lise eğitimini Çayeli Anadolu Öğretmen Lisesi’nde tamamladı. Tuncay, tarihe dış politikaya ve hukuka duyduğu ilgi nedeniyle üniversite eğitimine Erzurum Atatürk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde devam etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala