bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,693.33 0.66%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,168.58 0.91%
bnb
BNB (BNB) $ 613.80 1.15%
solana
Solana (SOL) $ 146.52 1.23%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52854 0.15%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.475156 0.39%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152648 0.23%

Tomochain (TOMO) Nedir?

Tomochain TOMO nedir

Tomochain (TOMO), Ethereum (ETH) blockchain ağının ölçeklendirmesini hedefleyen yenilikçi blockchain projelerinden birisidir. Platformun geliştiricilerinin temel hedefi Ethereum ağında saniye başına gerçekleşen işlem (TPS) sayısını artırarak ağın daha kullanışlı hale getirilmesi şeklinde özetlenebilir. Bu sayede merkezsiz uygulamalar (dApps) için daha elverişli ve daha kaliteli bir altyapının sağlanması söz konusu hale getirilecek. Böylesi bir sonuç da hem kripto para ekosisteminin büyümesi hem de sektörün piyasa değerinin daha da yükselebilmesi anlamına gelir.

Tomochain (TOMO) platformu, yüksek performans gerektiren blockchain projelerinin gelişimine destek olacak bir potansiyele sahip. Kripto para piyasasında işlem gören en değerli altcoin sıfatını elinde bulunduran Ethereum (ETH), kendi blockchain ağı üzerinde sayısız projeye ev sahipliği yapıyor. ETH ağında yer alan akıllı sözleşmeler, merkesiz uygulamalar ve daha nicesi ağın meşgul ve düşük performans veren bir platforma dönüşmesine yol açıyor. ETH blockchain’inin son durumunu bu şekilde değerlendiren Tomochain ekibi, yüksek performansa muhtaç uygulamaların faydalanması için bir hizmet geliştirdi. Bu sayede ETH blockchain’inin daha verimli bir şekilde hizmet verebilmesi amaçlanıyor. Peki Tomochain ekosistemi bunu nasıl mümkün hale getiriyor ve TOMO coin’lerin bu başarıdaki rolü ya da işlevi neler. Gelin bu sorulara içerik boyunca beraber yanıt arayalım.

TOMO nedir

Tomochain (TOMO) Ne Zaman Çıktı?

Etheruem (ETH) ağının daha iyi bir platforma dönüşmesi için çaba gösteren yenilikçi Tomochain platformu ilk olarak 2018 yılının aralık ayında piyasaya sürüldü. Long Vuong isimli bir girişimci tarafından hayata geçirilen proje kısa zamanda büyük bir mesafe kat etmeyi başararak bugün burada yazımıza konu olmayı başardı. Vuong, projenin yönetiminden ve geliştirilmesinden sorumlu şirket TomoChain Pte. Ltd.’nin de CEO’luğunu yürütüyor. Vuong, bu projeden önce çeşitli blockchain teşebbüslerinde adını topluluğa duyurdu. Bu projeler arasında CityMe ve NEM (XEM) gibi tanındık isimler de yer alıyor. Özellikle NEM projesinde önemli bir görevde yer alan Vuong, Tomochain yatırımcılarına başarılı kariyeriyle güven veriyor diyebiliriz. Bir kripto para projesinin kurucuları arasında böylesine nitelikli isimlerin yer alması yatırımcıların o girişime daha fazla ilgi duymasına neden olabilir. Yine de böyle isimlerin bir projeye dahil olmuş olması o projeye yatırım yapmaya karar vermek için tek başına yeterli bir gerekçe olamaz. Bu yüzden kullanıcıların yatırımları esnasında araştırmalarını büyük bir dikkat ve özenle gerçekleştirmeleri ekosistemin kendisi de dahil olmak üzere herkesin iyiliğine olacaktır.

Tomochain (TOMO) Fiyatı Nedir?

Tomochain ağının kendi kripto parası TOMO coin’lerin fiyatlarına yönelik güncel verilere aşağıda yer alan başlıklardan erişebilirsiniz. Tomochain projesinin tanıtıcı evraklarında (white paper) yer alan verilere göre piyasaya toplamda arz edilecek coin miktarı için bir sınıf belirlenmemiş. Halihazırda dolaşımda bulunan TOMO coin miktarı ise 86 milyon civarında tespit ediliyor. Tomochain projesi ETH ağı için belirlediği hedeflere ulaşırsa TOMO coin’lerin de piyasada varlığını sürdürebileceği yorumu yapılabilir. Ancak yine de kripto para piyasasının sürprizlerle dolu bir ortam olduğunu hatırlarda tutmak gerekiyor.

Tomochain Kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 TOMO Coin 21.45 TL seviyesinde.

TOMO nedir

Tomochain Kaç Dolar?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre içeriğimizin yazımı irtibatıyla 1.14 dolar seviyesinde fiyatlanıyor.

Tomochain (TOMO) Nasıl Çalışmaktadır?

Tomochain ağının ne şekilde faaliyet gösterdiğini daha iyi anlamak adına gelin bu platforma ilişkin birkaç teknik veriye göz atalım. Tomochain kendine özgü bir blockchain ağına sahip olan ve bu ağda TOMO coin’lerin kullanımına olanak sunan yenilikçi bir proje olarak karşımıza çıkıyor. İlk olarak ETH ağı üzerinde bir tür ERC-20 token’i olarak çalışmalarına başlayan TOMO daha sonra Tomochain ana ağının başlamasıyla TRC-21 standardını takip etmeye başladı. Tomochain’in ETH ağındaki Ethereum Sanal makinesine rakip bir platform olması hedeflendi. Bu doğrultuda çalışmalarını yürüten ekip yola çıktığı ilk andan itibaren başarılı bir grafik oluşturmayı başardı. Platformun kullandığı konsensüs mekanizması ise

TOMO

Tomochain (TOMO) Nasıl Satın Alınır?

Tomochain platformunun kendi kripto parası TOMO coin’ler çok sayıda borsa üzerinden alınıp satılabiliyor. Bu borsalara örnek vermek gerekirse Binance, FTX, KuCoin ya da Gate.io gibi platformları zikredebiliriz. Dünyanın en büyük kripto para borsalarından Binance TOMO coin için bazı işlem çiftleri oluşturarak kullanıcılarına hizmet veriyor. Bu çiftler şu şekilde sıralanabilir: TOMO/USDT, TOMO/BUSD ve TOMO/BTC. Buna göre Binance kullanıcıları bu kripto paralar aracılığıyla TOMO coin sahibi olabilirler. Kripto para kullanıcılarının yatırımlarını yönetirken daima detaylı ve iyi düzenlenmiş araştırmalara gerçekleştirerek işlemlerini buna dayandırmaları tavsiye ediliyor. Aksi halde telafisi mümkün olmayacak sonuçlar meydana gelebilir. Bu durum da hem yatırımcıları hem de kripto para ekosistemini kötü bir şekilde etkileyebilir. Unutulmamalıdır ki kripto para piyasası beraberinde riskleri de içeren bir ekosistem.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.






Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala