bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,351.85 0.05%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,569.54 0.17%
bnb
BNB (BNB) $ 610.60 3.81%
solana
Solana (SOL) $ 186.38 0.10%
xrp
XRP (XRP) $ 0.617905 0.27%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.645228 0.30%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.216061 7.60%

Sandeep Nailwal Kimdir ve Serveti Ne Kadar?

sandep nailwal kimdir

Bu yazımızda kripto para piyasasının önde gelen projelerinden Polygon’un kurucusu Sandeep Nailwal’ı mercek altına alacağız. Polygon’un kurucusu Sandeep Nailwal kimdir, kişisel serveti ne kadar, servetini nasıl kazandı? gibi soruları yanıtlayacağız.

Sandeep Nailwal Hintli bir girişimci ve dünyanın en popüler blok zincirlerinden biri olan Polygon‘un kurucusudur. Hindistan’da ve dünyada kripto para sektörünün en önde gelen isimlerinden biri olan Nailwal kripto paraların benimsenmesinde kritik bir rol oynamıştır.

Sandeep Nailwal Kimdir?

Sandeep Nailwal, Deloitte gibi önde gelen teknoloji şirketlerinde çalıştı. Daha sonrasında bulut tabanlı bir proje yönetim aracı olan Scopeweaver’ı kuran Nailwal, blockchain teknolojisinin gelişimine önemli katkılarda bulundu. Blockchain ve benzeri teknolojilerin finansal katılımı artırdığını düşünen Nailwal, ülkesinde bankacılık hizmetlerine erişimi olmayan kişilere bankacılık hizmeti sunmayı amaçlayan çeşitli projelerde rol aldı.

Kripto para ve blockchain çalışmalarına ek olarak sosyal sorumluluk projelerinde de rol alan Nailwal, Hindistan’daki COVID-19 salgınından etkilenenlere yardım etmeyi amaçlayan Crypto COVID Yardım Fonu’nun kurucu ortağıdır.

Sandeep Nailwal, 2017 yılında önde gelen kripto para projelerinden Polygon’un (MATIC) kurucusudur.

Sandeep Nailwal’ın Kişisel Serveti Ne Kadar?

2023 yılının Nisan ayı verilerine göre Nailwal’ın 1,2 milyar dolarlık bir servete sahip olduğu tahmin ediliyor. Nailwal’ın bu servetini kişisel yatırımlarından ve Polygon’dan elde etti. Ancak kripto para piyasasında fiyat dalgalanmalarının çok yüksek olması nedeniyle Nailwal’ın kişisel servetini nokta atışı tahmin etmek oldukça zor.

Ancak şunu net bir şekilde söyleyebiliriz ki Nailwal, Polygon’un diğer kurucu ortakları Jaynti Kanani ve Anurag Arjun ile birlikte Hindistan’ın ilk kripto para milyarderleri arasında yer alıyor.

‍Sandeep Nailwal Servetini Nasıl Kazandı?

Sandeep Nailwal daha öncesinde Matic Network olarak bilinen Polygon’un kurucusu olarak tanınıyor. Delhi’de yaşayan Nailwal, profesyonel hayatının büyük bir bölümününde yazılım geliştirici olarak çalıştı.

Bilişim Teknolojileri kariyerine 2010 yılında Computer Sciences Corporation’da başlayan Nailwal, 2014 yılında Deloitte’a danışman olarak katıldı ve yönetim danışmanlığı ve program yönetimi girişimleri üzerinde çalıştı.

2016 yılında Mumbai merkezliWelspun Group’ta baş teknoloji ve tedarik zinciri sorumlusu olarak katılan Nailwal aynı yılın Mart ayında ScopeWeaver’ı kurdu. Bu süreçte yapay zeka ve blockchain’le ilgilenen Nailwal 2017 yılında ortaklarıyla birlikte Polygon projesini başlattı.

Hindistan’daki Ulusal Endüstri Mühendisliği Enstitüsü’nden finans ve tedarik zinciri yönetimi alanında MBA derecesini alan Sandeep Nailwal, 2021 yılında Covid-19 salgınından etkilenenlere yardım etmeyi amaçlayan Crypto COVID Yardım Fonu’nu kurdu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Tuncay Aydıner

1997 yılında Rize’de doğan Tuncay İlkokul ve Ortaokul eğitimini 9 Mart İlköğretim Okulu’nda aldı. Lise eğitimini Çayeli Anadolu Öğretmen Lisesi’nde tamamladı. Tuncay, tarihe dış politikaya ve hukuka duyduğu ilgi nedeniyle üniversite eğitimine Erzurum Atatürk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde devam etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala