bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,330.04 5.05%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,251.37 2.56%
bnb
BNB (BNB) $ 578.06 4.04%
solana
Solana (SOL) $ 176.67 4.01%
xrp
XRP (XRP) $ 0.607302 1.34%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.407492 3.43%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.129355 5.54%

RWA projeleri yatırımcısını üzmedi: Bu 3 altcoin aya damga vurdu!

rwa blackrock yatirim securitize

Gerçek Dünya Varlıkları (RWA’lar) alanında yer alan altcoinler, en büyük kripto paralar Ethereum (ETH) ve Bitcoin’i (BTC) geride bırakarak, mayıs ayında ortalamadan daha iyi performans gösterdi. Bu görünüm, yüksek profilli varlık tokenizasyonları ve olumlu regülasyon gelişmeleri gibi önemli olaylardan destek aldı. Gelişmeler, RWA tokenizasyonunun artan potansiyelini ve finansal sistemdeki önemini de vurguluyor.

Kripto analiz platformu Artemis Terminal’in verilerine göre, RWA coinleri geçen ay diğer 21 alt dal arasında yüzde 58 yükselerek en iyi performans gösteren kripto sektörü oldu. Ethereum ve Bitcoin ekosistemleri sırasıyla yüzde 26,1 ve 18,2’lik performansla onu takip etti.

rwa grafik

RWA tokenizasyonu, son zamanlarda sektördeki önemli gelişmelerin etkisiyle önemli bir büyüme kaydetti.


Finans dünyasında RWA rüzgarı

Galaxy Digital, 4 Haziran’da 316 yıllık bir Stradivarius kemanı ile teminat altına alınan milyonlarca dolarlık bir kredi verdi. İngiliz futbol kulübü Watford FC ise bir dijital hisse senedi ihraç ederek taraftarların kulübün bir parçası olmasına olanak tanıdı. Bu hamle RWA tokenizasyonu ile mülkiyetin daha geniş bir tabana yayılmasına katkı sağladığını gösteriyor.

Regülasyon tarafında da RWA tokenizasyonuna yönelik gelişmeler var. ABD Finansal Hizmetler Komitesi, 7 Haziran’da “Yeni Nesil Altyapı: Gerçek Dünya Varlıklarının Tokenizasyonu Verimli Piyasaları Nasıl Kolaylaştıracak?” başlıklı bir oturum düzenledi. Oturumda, RWA tokenizasyonunu desteklemek için daha fazla düzenlemeye duyulan ihtiyaç tartışıldı.

Sektör liderleri, tokenizasyonun daha geniş çapta benimsenmesi için yasal statünün önemini vutguluyor.

BlackRock CEO’su Larry Fink ve Franklin Templeton CEO’su Jenny Johnson gibi önde gelen finans figürleri, RWA tokenizasyonunun finansal sistemde devrim yaratma potansiyeline sahip olduğuna inanıyor.

Johnson, RWA tokenizasyonunun daha düşük giriş noktaları ve operasyonel maliyetler sunarak daha fazla finansal katılımı teşvik edebileceğini ve genç nesiller arasında tasarruf alışkanlıklarını teşvik edebileceğini savundu.

İşte, Mayıs ayının en iyi performans gösteren 3 RWA altcoini:


Ondo Finance (ONDO)

Gerçek dünya varlıkları (RWA) alanına odaklanan merkeziyetsiz finans (DeFi) platformu Ondo Finance’nin yerel tokeni ONDO, Mayıs ayında yatırımclarının yüzünü güldürdü. An itibarıyla 1,28 dolardan el değiştiren ONDO coin, Mayıs ayı boyunca yüzde 66,68 değer kazandı.

ondo usdt

ONDO, 1,86 milyar dolar piyasa değeriyle en büyük 61’inci kripto para.


Pendle (PENDLE)

Pendle, kullanıcıların gelecekteki getirilerini (yield) tokenize ederek alıp satmalarını sağlayan, merkeziyetsiz bir DeFi (açık finans) protokolüdür. Projenin altcoini PENDLE, Mayıs ayında yüzde 46 değer kazandı.

pendle usdt
pendle usdt

832 milyon dolar piyasa değeriyle en büyük 107’inci kripto para olan PENDLE, an itibarıyla 5,33 dolardan el değiştiriyor.


Mantra (OM)

Katman-1 blokzincir ağı Mantra’nın ana kripto parası OM, Mayıs ayında nispeten sakin kalsa da Bitcoin’in gerisine düşmeyerek geçtiğimiz ay yüzde 11,6 değer kazandı. OM, Haziran’ın ilk 9 gününde ise yüzde 29 artışla yükseliş hareketine devam ediyor.

om usdt
om usdt

An itibarıyla 0,94 dolardan el değiştiren OM, 775 milyon dolar ile piyasa değeri en büyük 115’inci kripto para.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala