bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,051.63 2.55%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,133.27 5.35%
bnb
BNB (BNB) $ 586.01 2.83%
solana
Solana (SOL) $ 134.79 5.28%
xrp
XRP (XRP) $ 0.506143 2.55%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.451674 3.99%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.140668 5.97%

Ripple (XRP) için spot ETF ufukta mı?

ripple fortress trust musterilerini yalniz birakmadir

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) spot Bitcoin ETF’lerine onay vermesinin ardından gözler diğer köklü kripto paralar Ether (ETH) ve Ripple’a (XRP) döndü. Kripto fenomenlerinin bir kısmı manipülatif paylaşımlarla Ripple severleri ETF’e dair umutlandırmaya çalışsa da uzmanlar farklı görüşler bildirdi.

Cointelegraph’a konuşan kripto para uzmanları, SEC ile XRP arasında devam eden hukuki süreç ve hali hazırda vadeli bir Ripple ETF’inin listelenmemesi nedeniyle sosyal medyada oluşan beklentiyi desteklemedi.

Ripple ETF’i yakın gelecekte zayıf ihtimal

CoinShares ürün başkanı Townsend Lansing, Komisyon’un Ripple’ı menkul kıymet kapsamının dışında tutmadığı sürece ufukta bir borsa yatırım fonu listelemesi görmüyor. Kaynaklara konuşan bir başka isim, Van Buren Capital yöneticisi Scott Johnsson, Lansing’in fikirlerine katılırken spot Ripple ETF listelenmesi olasılığının yakın gelecekte çok zayıf olduğu görüşünde.

Johnsson, spot bir kripto fonunun listelenmesi için SEC’in vadeli ürünleri yıllarca gözetlemesi gerektiğini belirtti:

“Yarın sabah CME’de bir vadeli XRP fonu listelense bile SEC’in spot piyasada gerçekleşecek olumsuz durumların önüne geçmek adına spota geçişten önce vadeli ETF’leri yıllarca izlemesi gerekiyor.”

XRP yeni güne nasıl başladı?

Piyasadaki genel düşüşten olumsuz etkilenen Ripple Labs’ın kripto parası XRP Çarşamba sabahı itibarıyla 0,51 dolardan alıcı buluyor. Ripple, son 24 saat içerisinde yüzde 2,4 değer kaybına uğradı.

xrp ripple grafik

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala