bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,027.35 1.86%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,970.86 0.59%
bnb
BNB (BNB) $ 595.78 2.71%
solana
Solana (SOL) $ 142.18 2.36%
xrp
XRP (XRP) $ 0.514384 1.13%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.453319 2.93%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.144617 1.85%

Piyasalar belirsizliğe sürükleniyor!

piyasalar yogun bir haftaya baslayacak

Küresel piyasalar ABD Merkez Bankası’nın (Fed) politika faizinin sabit bırakmasının ardından yine belirsizliğe girdi. Çünkü Fed Başkanı Jerome Powell’ın “Faiz indirimlerinin erken olduğunu” işaret etmesi, yatırımcılarda kafa karışıklığına neden oldu. Bu bizim için sürpriz bir hamle değildi. Çünkü diğer yazılarımda “Ne kadar ötelerse veya şahin açıklama yaparsa bir o kadar işlerine gelir” diye yazmıştım.

Fed aslında “Piyasaya ben yön veririm, beni takip etmeye devam edin” mesajı veriyor.

Dolar endeksi (dxy) 103-104 bandına, EUR/USD paritesi 1,08-1,09 bandına, ons altın 2.018-2.038 dolar bandına sıkıştı. Ne yükselişlerine ne de düşüşlere izin vermiyorlar. Oyalamaya devam diyorlar.

Ancak Ortadoğu’da jeopolitik gerilimler, küresel piyasalarda belirsizlikler ve faiz politikasına ilişkin tarih belirsizliği devam ediyor. Ocak ayında kontrolü elinden bırakmayan merkez bankaları, Şubat ayında da kontrolü elinden bırakmayacaklarını göstermek istiyorlar. Küresel piyasalar Fed’in Mart’ta faiz indirimlerine başlayabileceğine dair tahminlerini yüzde 38 seviyesinde bulundururken, Mayıs’ta bu beklenti yüzde 94’e çıktı.

Yurt içinde işler biraz daha karışık. Hafize Gaye Erkan, Cuma akşamı Merkez Bankası Başkanlığı görevinden istifa etti, yerine Fatih Karahan atandı. Piyasalara mutlaka etkisi olacaktır. Borsa zaten kâr satışı bölgesindeydi. TÜİK yarın Ocak ayı enflasyon verisini açıklayacak. Yüksek gelmesi bekleniyor.

Dolar ve dolar üzerinden hesaplanan enstrümanlarda doğal yükseliş devam ediyor.

Merkez bankaları enflasyon ile mücadele sürecinde her şey yolunda giderken, bir anda bir şeyler değişiyor. Ya jeopolitik gerilimler, ya olumsuz ekonomik veriler, ya da istifa haberleri. Yani, piyasayı rahat bırakmıyorlar. Her gün yeni bir başlık, yeni bir hikaye.

Puslu havalarda yapılacak en iyi şey torbayı doldurmak. Fiyata değil, miktara bakmak gerek.

Bu böyle gitmez, sistem bir gün patlar. O günün öncesinde soğukkanlı olan herkes kârlı çıkar.

Gördüğümüz piyasa gerçek piyasa değil. Ne rakamlar ne de gerçek veriler ortada yok. Bu işin sonu hayır değil.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

İslam Memiş

İslam Memiş 1980 İstanbul doğumlu aslen Ordu’lu 2 çocuk babası. Erzurum Atatürk Ünv. İşletme Yönetimi okudu. 4 yıldır Anadolu Ajansı (AA) Finans Analisti olarak görevini sürdürüyor. Sahibi olduğu kuyumcu perakende mağazasını işletiyor. Adalet Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı’nın emtia bilirkişilik görevini sürdürüyor. Tüm ulusal kanallara altın ve para piyasalarını yorumluyor.
https://www.btchaber.com

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala