bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,720.95 0.89%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,584.21 0.24%
bnb
BNB (BNB) $ 586.79 1.49%
solana
Solana (SOL) $ 186.24 0.20%
xrp
XRP (XRP) $ 0.622036 0.44%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.651727 0.06%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.213862 16.99%

Paribu’da Kimlik Doğrulama İşlemi Nasıl Yapılır?

kimlik dogrulama islemi

Kimlik doğrulama, bir işlemin gerçek bir kişi tarafından yapıldığını kanıtlamak için kullanılan bir yöntemdir. Paribu’da kimlik doğrulama işlemi anında ve kolay gerçekleşir.

Kimlik Doğrulama Nedir?

Kimlik doğrulama, bir kişinin kimliğinin olması gereken bilgilerle eşleşmesini sağlayan bir süreç olarak tanımlanmaktadır. Çevrimiçi ortamlarda kimlik hırsızlığı riski bulunmaktadır. Bu sebeple kimlik doğrulama işlemi çok önemli hale gelmektedir. Kimlik doğrulama, yapılacak bir işlemin arkasında gerçek bir kişi olduğunu ve bu kişinin iddia ettiği kişi olduğunu kanıtlamayı sağlar. Böylece kötü niyetli bir kişinin başkası adına yetkisiz bir işlem yapması engellenmiş olur.

Kimlik doğrulama teknolojisi, bir kullanıcının kimlik bilgilerinin yetkili kullanıcıların veri tabanında veya bir veri doğrulama sunucusundaki kimlik bilgileriyle eşleşip eşleşmediğini kontrol ederek sistemler için erişim kontrolü sağlamaktadır. Yüz yüze yapılan kimlik doğrulama işlemlerinde, örneğin banka ya da devlet daireleri gibi hizmet alınacak kuruma gidilir. Ardından kimlik belgesinin fotokopisi verilir, başvuru formları doldurulur ve kimlik doğrulama süreci işletilir. Bu süreç hem zaman alıcı hem de maliyetlidir.

Dijital kimlik doğrulama işleminde ise online olarak ilgili kurumlara gitmeden dijital kanallardan; örneğin cep telefonu üzerinden kimlik doğrulanabilmektedir. Kimlik doğrulama işleminin dijital ortamda yapılabilmesi için kameralı bir cihaz ve internet erişimi yeterlidir. Kimlik doğrulama işlemi, hem çevrimiçi hem de çevrimdışı süreç ve prosedürlerde gereklidir. Bunlara, bir banka hesabı açmak, vergi işlemlerinin tamamlanması gibi örnekler verilebilir.

paribu kimlik dogrulama islemi

Paribu’da Kimlik Doğrulama İşlemi Nasıl Yapılır?

Paribu, kullanıcıların güvenle alış satış yapabileceği, transferlerini hızlı ve kolay biçimde gerçekleştirebileceği bir platform ihtiyacını karşılamak için kurulmuştur. 14 Şubat 2017 tarihinde işleme açılan Paribu, kısa sürede pazar lideri olmuştur. Kullanıcı sayısı ve hacmi gittikçe yükselirken Paribu kullanıcı talep ve beklentilerine göre çalışmalarını sürdürmüştür. Bitcoin alıp satmaya olanak tanıyan marketini genişleten Paribu’da Ekim 2018 itibariyle altcoin işlemleri de başlamıştır. Paribu bu süreçte müşterilerine daha hızlı ve kolay işlem imkanı sağlamak amacıyla, yeni yükseltmeler ile sürekli gelişmiştir. Kullanıcıların işlemlerini daha hızlı ve kolay yapabilmesi adına çalışmalarını sürdürmektedir.

Kimlik doğrulama işlemleri de Paribu’da anında gerçekleşmektedir. Kullanıcı tarafından girilen kimlik bilgileri, kimlik doğrulama sırasında giriş yapmak istediği sistemdeki veri tabanında bulunan kimlik bilgileri ile karşılaştırılır. Kimlik bilgileri eşleşirse kullanıcıya erişim izni verilir. Kullanıcının erişebileceği dizinler ve yapabileceği işlemler, giriş yapmış olduğu hesabın sistemde tanımlı olan yetkileri ile belirlenmektedir. Paribu’da kimlik doğrulama işlemini anında ve basit bir şekilde gerçekleştirmek için;

  • ”Ayarlar” bölümüne gidilir.
  • ”Kimlik Doğrulama”ya tıklanır.
  • Gerekli kişisel bilgiler girilir.
  • ”Bilgilerimi Kaydet”e tıklanır, kimlik doğrulama işlemi tamamlanır. Paribu ile birkaç adımda ve kısa sürede kimlik doğrulama işlemi gerçekleştirilmiş olur.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.






Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala