bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,572.03 4.21%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,091.13 5.24%
bnb
BNB (BNB) $ 606.61 0.84%
solana
Solana (SOL) $ 143.97 8.68%
xrp
XRP (XRP) $ 0.516764 5.04%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.463724 6.58%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.147908 8.22%

NEBL Coin Nedir? Neblio (NEBL) Coin Yorum ve Geleceği 2022

Neblio NEBL

Bu yazımızda NEBL coin nedir, kripto para birimi NEBL nedir, Neblio (NEBL) coin nasıl satın alınır gibi sorulara cevap vermeye çalıştık. İşte NEBL coin yorum ve geleceği hakkında detaylar…

Neblio (NEBL), açık kaynaklı bir kurumsal blok zinciri çözümü geliştiren bir projedir.

Bu çözüm, işletmelerin kendi uygulamalarını geliştirebilecekleri güvenli ve dağıtılmış bir platform olacaktır. Neblio, benzer kurumsal blok zinciri geliştirme ağları üzerinde çalışan diğer projelerin uzun bir listesine katılıyor.


NEBL Coin Nedir?

Neblio, kurumsal müşterilere odaklanan bir Hizmet Olarak Blockchain (BaaS) platformu olarak hareket eden bir projedir. Neblio blok zincirinin ana özelliklerinden biri, herkes için kullanım kolaylığıdır.

Buna geliştiricilerin yanı sıra müşteriler ve kullanıcılar da dahildir. Neblio, bu basitliği, Neblio blok zincirinde etkileşime giren uygulamaları bağlamak için köprü görevi gören RESTful API’lerin kullanımıyla elde ediyor. Şu anda geliştiriciler için sekiz farklı programlama dilinde kullanılabilen API’ler bulunmaktadır:

  • Java
  • PHP
  • Javascript
  • Ruby
  • Go
  • Python
  • C#
  • Objective-C

Platform, bu programlama dillerinden herhangi birinin uygulamalar oluşturmak için kullanılabilmesi için geliştirildi ve bunlar, API’ler aracılığıyla veri yayınlayabilir ve Neblio blok zincirini sorgulayabilir. Bu, geliştiriciler Solidity in Ethereum gibi yeni bir dil öğrenmek yerine en aşina oldukları dili kullanabildikleri için Neblio’nun kullanımını kolaylaştırır.

Bu, Neblio blok zinciri için uygulamaları kodlayabilen geliştiricilerin havuzunu büyük ölçüde genişletiyor.

Neblio Teknolojisi

Neblio, sahiplerinin coinlerini stake ettikleri için ödüllendirildiği bir Proof-of-Stake (PoS) blok zinciridir. PoS mekanizması, ağın manipülasyonunu ve oyun oynamasını önlemek için yapılan bazı değişikliklerle Peercoin’e dayanıyordu. İlk değişiklik, stake için gerekli minimum NEBL miktarının olmamasıdır.

Stake etmek için 24 saat boyunca tutulması gereken staking coinlerinin vadesinde ikinci bir değişiklik yapıldı. Geliştiriciler ayrıca hisse ödemesini yıllık %10 olarak değiştirdiler. Neblio, ağının güvenliğini sağlamak için Litecoin’in (LTC) kullandığı Scrypt karma algoritmasını kullanır.

Neblio, kurucularına göre “gizli modda” geliştirildiği için benzersizdi. Temel olarak bu, Neblio’nun gizlice geliştirildiği ve tantana olmadan piyasaya sürüldüğü anlamına gelir.

Neblio Ekip Üyeleri

Neblio ekibi, yazılım geliştirme, blok zinciri ve iş alanlarında deneyime sahip üyelerden oluşur. Kurucu ortak ve baş geliştirici Edward Smith’tir. Capital one ve Cisco dahil olmak üzere şirketler için yazılım geliştirme alanında 7 yılı aşkın süredir. Georgia Institute of Technology’den CS derecesine sahiptir.

İkinci kurucu ortak Ann Jackson’dır. Old Dominion üniversitesinden MBA ve Virginia Üniversitesi’nden işletme alanında lisans derecesine sahiptir. Neblio’yu kurmadan önce 6 yıl boyunca Hewlett Packard’da çeşitli operasyon ve pazarlama görevlerinde çalıştı.

Pazarlama danışmanı Yuval Amar da onlara katılıyor. Gayrimenkul, fitness ve İş zekası gibi alanlarda 12 yılı aşkın çevrimiçi pazarlama deneyimine sahiptir. Neblio’nun ayrıca iki geliştiricisi vardır: Riley Stockton ve Samer Afach.

Riley bir veri bilimcisidir ve hem ön uç hem de arka uç geliştirmede üç yıllık deneyime sahip matematik alanında lisans derecesine sahiptir. Aynı zamanda nebliostatların yaratıcısıydı. Samer, atom ve parçacık fiziği alanında doktora derecesine sahiptir ve ağ güvenliği ve sunucu yönetimi konusunda deneyime sahiptir.

Neblio kapsamındaki bir proje için çekirdek ekibin boyutu biraz hafif gibi görünüyor. ICO’dan bu yana büyüklüklerini ikiye katlamış olsalar da, hedeflerine ulaşmak için daha fazla yeteneğe ihtiyaçları olacak. Bu, 2019’a girerken değişebilir, çünkü Neblio aktif olarak ekibe katılmak için geliştirme ve operasyon yeteneği arıyor gibi görünüyor.

Toplulukla iletişim açısından, Neblio’nun bazı geliştirme güncellemelerini ortaya koydukları resmi bir blogu var. Ancak konu duyurular vs. olduğunda twitter hesaplarında çok daha aktifler.

nel

Blockchain Üzerindeki Benzersiz Tokenler

Ethereum’un ERC-20 ve ERC-721 standartları gibi, Neblio blok zincirinde belirteçler oluşturmak mümkündür. Ekip bu yeteneği Aralık 2017’de gizli modda da piyasaya sürdü. Tokenler Neblio Token Protokol-1’e (NTP1) dayanmaktadır. Bu NTP1 tokenleri, metaverse için kullanılabilir ve akıllı sözleşme işlevi de dahil olmak üzere, değiştirilebilir tokenlerle aynı işlevlere sahiptir.

NTP1 tokenlerini transfer etme ücretleri NEBL stakerlarına verilir ve bu onlara stake için daha büyük bir teşvik sağlar. Staking ödüllerinin kazanılması için minimum NEBL gerekli olmadığından, her sahibinin NEBL tokenlerini stake etme teşviki vardır.

Gelecekte büyük NEBL ödemelerine yol açabilecek ağ kullanımının yanı sıra ücretlerin de artması bekleniyor. Aslında, ücretlerden artan stake ödülleri, Trifid adlı ilk NTP1 tokeninin geliştirilmesinin bir nedeniydi.

Trifid (TRIF)

Trifid, Neblio blok zincirinde bir ödeme tokeni olarak geliştirildi. Bunun nedeni, NEBL token kullanıcılarının güçlü staking ödüllerinin onu harcaması muhtemel olmamasıdır, bu nedenle işlemsel para birimi olarak farklı bir tokene ihtiyaç duyulmuştur. TRIF tokenleri varken, kullanıcıların NEBL’lerini tutmalarına ve stake etmelerine izin veren işlemsel bir para birimi vardır.

TRIF tokenleri, NEBL sahiplerine 100:1 oranında hava yoluyla bırakıldı. Ekip, bunun TRIF kullanımını artıracağını umuyor.

Kredi (LBA) ve Acre

Neblio’nun finans piyasalarındaki ortaklığı Cred ile başladı ve yakın zamanda Acre’yi de kapsayacak şekilde gelişti. Cred artık LBA tokenleri aracılığıyla krediye kolay erişim sağlarken, Acre herkesin 10 $ gibi düşük bir fiyata kripto yatırımına başlamasına izin veriyor. Her iki finans piyasası da patlamalı bir büyüme yaşarken, bu platformlar Neblio için uzun vadeli büyük bir büyüme potansiyeli sağlıyor.

Potion Owl (PTN)

2014 yılında kurulan Potion Owl, Kingston, Jamaika merkezli bir sağlık şirketidir. Hastaları, sağlık hizmeti sağlayıcılarını ve sigorta şirketlerini birbirine bağlayan tüketiciye yönelik işlevleri için Neblio blok zincirine geçiş yaptı.

Potion Owl tokeni (PTN), sağlayıcılarla hasta etkileşimlerini daha basit ve kolay hale getirmek için çalışan hasta merkezli bir tokendir. Kingston’da Potion Owl müşterisi olan 354 sağlık hizmeti sağlayıcısının tamamı PTN tokenini uygulamayı kabul etti.

Bu tokenler açık piyasadan satın alınacak, ancak Potion Owl, satın alma işlemlerini kolaylaştırmak için müşterileriyle aracı olarak çalışıyor. PTN token fiyatı piyasa fiyatına dayalı olacak ve token akıllı sözleşmeleri güçlendirmek için kullanılacak. İlk kullanım durumu, Neblio blok zinciri üzerinden kodlanmış verilerle birlikte reçetelerin satın alınması ve hazırlanması içindir.

Blok zinciri teknolojisinin kullanımıyla gizliliğin korunması garanti edilir ve reçete sahteciliği ve sigorta sahtekarlığı vakaları önemli ölçüde azaltılmıştır.

Potion Owl, programını 6 aylık bir süre içinde 28 Karayip adasının tamamına yaymayı planlıyor. Bunun, bölge genelinde güçlü bir topluluk ve ucuz sağlık sistemi geliştirmeye yardımcı olması bekleniyor.

Geliştirme ve Yol Haritası

Bir projede ne kadar fiili iş yapıldığına dair bir fikir edinmek için en iyi yollardan biri GitHub etkinliklerine bakmaktır. Depo taahhütlerinin sayısını gözlemleyerek, aslında üretilen çoğu kod hakkında kabaca bir fikir edinebilirsiniz.

Neblio GitHub deposuna gidersek, bunların hala nispeten aktif göründüğünü görebiliriz. Ekip, bu 2021 yılının Ekim ve Eylül aylarında oldukça aktifti.

Bunu diğer projelerle karşılaştıracak olursak, son 12 aydaki toplam taahhütler açısından Neblio 72. sırada geliyor. Bu onları sadece Ether Zero ve Bitcoin Cash arasına yerleştirir.

2022 için yol haritasına baktığımızda, nispeten seyrek görünüyor. Web sitelerinde 2019’un “Yinelemeli İnovasyon ve Endüstri Çapında Benimseme” yılı olduğunu belirttiler. Yalnızca kurumsal teknolojilerinin dağıtımını ölçeklendireceklerini belirtiyorlar.

Neblio (NEBL) Coin Yorum ve Geleceği 2022

Ekibin nispeten küçük boyutuna rağmen, 2021 boyunca gelişim kilometre taşlarına ulaşabildiler. Açık oldukları pozisyonları ustaca doldurabilirlerse, 2022’ye girmek için iyi bir konumda olabilirler.

Bir endişe, projenin pazarlama stratejisinde. Neblio blok zinciri küçük bir hayranlıkla geliştirildi ve piyasaya sürüldü ve o zamandan beri kendisini tanıtmak için çok aktif olmadı. Öte yandan, NTP1 projeleri tanıtım konusunda oldukça beceriklidir ve bu, Neblio’yu kendi tanıtım eksikliğinden kurtarmak için yeterli olabilir.

Projenin bir diğer gücü de stake ödülleridir. Yıllık %10 stake getirisi ile Neblio, bu konuda en güçlü kripto paralardan biridir. Bazı büyük yatırımcıların büyük bahis ödülünden yararlanmak için devreye girmesi mümkündür. Bir NTP1 tokeni oluşturma planları varsa, büyük bir işletmenin büyük miktarlarda NEBL satın alması da mümkündür.

Hızlı bir şekilde devam eden geliştirme ve zaten çalıştığı kanıtlanmış bir ürünle Neblio, 2019’da bir çıkış yılı için hazır olabilir. Açıkçası kriptodaki genel düşüş fiyatı geride tuttu, ancak bu değişirse bu mümkün NEBL’ye yeniden ilgi olabilir.

NEBL Coin Grafiği


NEBL Coin Kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 NEBL Coin 0,269751 TL TL’den işlem görüyor. NEBL Coin fiyatı son 24 saat içerisinde -10.95% değişim gösterdi. NEBL Coin’in son 24 saatteki işlem hacmi ise $ 43,631 dolar, toplam piyasa değeri ise $ 173,444 dolar seviyesinde.

NEBL Coin Kaç Dolar?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 NEBL Coin $ 0.008283 dolardan işlem görüyor. 2022 yılının Mart ayı itibariyle NEBL Coin tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 64.87 dolarla kaydetti. Bununla birlikte NEBL yılın en düşük seviyesini ise 0.3507 dolarla belirledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Ramazan Eles

Medyascope'ta editörlük, Habervakti.com'da editörlük ve sosyal medya yöneticiliği yaptı. Teknoloji haberleri sunan Techgirisim.com'u kurdu. Daha sonra Haberler.com'da editörlük yaptı. Ardından Beyaz Gazete, Haber365, Enigma Artı, Popüler Ekonomi gibi platformlarda kısa süreli çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala