bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,939.13 5.71%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,145.97 3.88%
bnb
BNB (BNB) $ 591.23 3.55%
solana
Solana (SOL) $ 147.50 4.45%
xrp
XRP (XRP) $ 0.536281 2.63%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.470669 3.01%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.160153 17.39%

MetaMask’e Lightning Network Eklenir mi?

metamask starknet ekleme

Bitcoin’in Lightning Network ölçeklendirme çözümü MetaMask‘e eklenemez çünkü Lightning Network, Ethereum Sanal Makinesi ile uyumlu değildir.

Lightning Network’ü kullanabilmek için Bitcoin Lightning Wallet (BLW) veya Wallet of Satoshi gibi Lightning destekli cüzdanlar gerekiyor.

MetaMask’e Lightning Network Eklenir mi?

MetaMask şu anda Lightning Network teknolojisini desteklemiyor çünkü Ethereum Sanal Makinesi’nin (EVM) yerel programlama dili Solidity ile geliştirilmemiştir. MetaMask yalnızca Ethereum Sanal Makinesi uyumlu ağları destekler.

En İyi Lightning Network Cüzdanları

MetaMask alternatifi Lightning Network cüzdanı arayanlar Bitcoin Lightning Wallet (BLW) veya Wallet of Satoshi cüzdanlarını kullanabilir. Wallet of Satoshi, iOS ve Android mobil uygulamalarına sahip bir Bitcoin cüzdanı ve Lightning Network’ü de destekliyor. Wallet of Satoshi aracılığıyla Lightning Network’te şimdiye kadar 3.5 milyonu aşkın işlem gerçekleştirildi. Bu nedenle Wallet of Satoshi en popüler Lightning Network cüzdanları arasında gösteriliyor.

Wallet of Satoshi aracılığıyla banka kartı ve debit kart ile Bitcoin satın almak da mümkün.

wallet of satoshi nedir

Lightning Network’teki DeFi Uygulamaları

Bu yazının hazırlandığı an itibariyle Bitcoin Lightning Nework’te kullanıcıların stake ederek Bitcoin’leri üzerinden getiri sağlayabileceği herhangi bir DeFi uygulaması bulunmuyordu. Lightning Network’ün şu andaki tek kullanım alanı kullanıcıların eşten eşe düşük ücretlerle transfer gerçekleştirmesine olanak sağlayan Lightning ödemeleri.

Lightning Network Nedir?

Lightning Network, Bitcoin’in ölçeklenebilirliğini arttırmak için geliştirilen bir katman-2 protokolüdür. Lightning Network ile node’lar arasında hızlı ve ucuz Bitcoin transferleri gerçekleştirilebilir. Lightning Network fikri başlangıçta Joseph Poon ve Tadge Dryja tarafından 2015 yılında ortaya atıldı. 2017 yılında ise Lightning Labs tarafından Lightning Network’ün ilk uygulaması yayınlandı.

Lightning Network, Bitcoin’deki ölçeklenebilirlik sorununu çözmek için geliştirildi. Zira Bitcoin yüksek işlem ücretleri ve işlem süreleri nedeniyle sıklıkla eleştiriliyordu.

Lightning Network aracılığıyla gerçekleştirilen işlemler doğrudan doğruya Bitcoin blockchain’ine kaydedilmiyor. Her iki tarafında da işlemi blockchain’e kaydetmeyi kabul etmesi durumunda işlem sonuçlandırılır İşlemlerin zincir dışı bir şekilde gerçekleştirilmesi Bitcoin ağındaki işlem yükünü azaltıyor, ölçeklenebilirliği arttırıyor.

Lightning Network, Bitcoin ağını saniyede milyonlarca işlemi gerçekleştirecek şekilde ölçeklendiriyor. Lightning Network teknolojisi Bitcoin’in yol haritasının önemli bir parçasıdır ve bir dizi şirket ve kuruluş tarafından aktif olarak geliştirilmektedir.

lightning network nedir

Editörün Notu:

Her ne kadar Lightning Network Bitcoin için umut vadeden, hızlı ve düşük ücretleriyle işlemlerin gerçekleştirilmesine olanak sağlayan bir teknoloji olsa da MetaMask’e eklenemez. Çünkü Lightning Network Ethereum Sanal Makinesi uyumlu değildir. Lightning Network teknolojisini deneyimlemek için MetaMask alternatifi bir cüzdan arıyorsanız yukarıda da belirttiğimiz üzere Bitcoin Lightning Wallet (BLW) veya Wallet of Satoshi cüzdanlarını deneyebilirsiniz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Tuncay Aydıner

1997 yılında Rize’de doğan Tuncay İlkokul ve Ortaokul eğitimini 9 Mart İlköğretim Okulu’nda aldı. Lise eğitimini Çayeli Anadolu Öğretmen Lisesi’nde tamamladı. Tuncay, tarihe dış politikaya ve hukuka duyduğu ilgi nedeniyle üniversite eğitimine Erzurum Atatürk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde devam etti.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala