bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,438.80 0.77%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,272.31 2.82%
bnb
BNB (BNB) $ 611.02 1.21%
solana
Solana (SOL) $ 159.09 3.24%
xrp
XRP (XRP) $ 0.543304 0.02%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.497822 2.87%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.161891 2.67%

MetaMask’e Taiko Nasıl Eklenir?

taiko metamask

Bu yazımızda doğrulanmış RPC bilgileriyle MetaMask’e Taiko ağını nasıl ekleyebileceğinizi görsellerle anlatacağız. ZK-EVM için test ağına katılarak Taiko airdrop’unu alma şansınızı da arttırabilirsiniz.

Taiko Nedir?

Taiko, tamamen merkezsiz Ethereum tabanlı bir ZK-Rollup’tır. Zk-Sync, Starknet and Polygon gibi ZK-tabanlı rollup’larla rekabet ediyor.

Taiko’nun Snæfellsjökull olarak adlandırılan Alpha-1 Testnet’i çok kısa bir süre önce yayınlandı. Testnet tüm geliştiricilere ve kullanıcılara açık. Bu airdrop söylentilerini de beraberinde getirdi.

MetaMask’e Taiko Nasıl Eklenir?

Halihazırda bir MetaMask cüzdanınız varsa işlemlere direkt olarak başlayabilirsiniz.

MetaMask uygulamasının cihazınızda kurulu olduğunu varsayalım. Eğer kurulu değilse buradaki bağlantıya tıklayarak MetaMask cüzdanınızı nasıl oluşturacağınızı dair hazırladığımız kapsamlı rehbere göz atabilirsiniz.

Başlamak için ilk önce Taiko Testnet’i MetaMask cüzdanınıza kurmanız gerekiyor. Bu doğrudan Taiko Docs aracılığıyla gerçekleştirilebilir. Linke tıklayın ve aşağıdaki görselde de görebileceğiniz ‘Taiko A1 Add to wallet‘ butonuna tıklayın.

Alternatif olarak kullanıcılar doğrudan RPC bilgileriyle Taiko Testnet’i MetaMask’lerine ekleyebilir.

  • Network name: Taiko A1 (Taiko)
  • Network URL: https://l2rpc.a1.taiko.xyz
  • Chain ID: 167003
  • Currency symbol: ETH
  • Block explorer URL: https://l2explorer.a1.taiko.xyz/
Add Taiko to MetaMask.
Add Taiko to MetaMask.

Taiko Network’e Nasıl Varlık Köprülenir?

MetaMask cüzdanınızda Taiko Network’e bağlantığınızda blockchain’i test etmek için bir miktar varlık köprülemek isteyebilirsiniz. Bunu doğrudan Taiko web sitesi aracılığıyla Taiko Bridge’ten gerçekleştirebilirsiniz.

Taiko Bridge sayfasından MetaMask’inizi bağlayarak istediğiniz miktarda Ethereum’u Taiko ağına aktarabilirsiniz.

Taiko Bridge.
Taiko Bridge.

Editörün Notu:

Taiko’nun ve Alpha-1 Testnet’in piyasaya sürülmesiyle birlikte daha fazla geliştirici platformun özelliklerini test etmeye başladı. Özellikle Taiko’nun testnet katılımcılarına yönelik bir airdrop gerçekleştirebileceği söylentileri de testnet’e katılımı güçlendirdi. Bu nedenle Taiko’yu MetaMask’e eklemek ve ZK-EVM ağını test etmek mantıklı olabilir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Tuncay Aydıner

1997 yılında Rize’de doğan Tuncay İlkokul ve Ortaokul eğitimini 9 Mart İlköğretim Okulu’nda aldı. Lise eğitimini Çayeli Anadolu Öğretmen Lisesi’nde tamamladı. Tuncay, tarihe dış politikaya ve hukuka duyduğu ilgi nedeniyle üniversite eğitimine Erzurum Atatürk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde devam etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala