bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,964.14 1.57%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,310.24 6.01%
bnb
BNB (BNB) $ 600.55 1.23%
solana
Solana (SOL) $ 144.24 6.22%
xrp
XRP (XRP) $ 0.523124 0.63%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.475093 3.44%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150395 2.91%

Londra’dan Bitcoin ve Ether için sevindiren haber

londra bitcoin ether

Londra Menkul Kıymetler Borsası (LSE), Bitcoin ve Ether ETN (borsada işlem gören tahviller) başvurularını kabul edecek.

Reuters’in yaptığı bir habere göre, en büyük borsalardan birisi olan Londra Menkul Kıymetler Borsası (LSE) Bitcoin ve Ether’in kapılarını aralıyor.

Habere göre, Londra borsası 2024’ün ikinci çeyreğinde Bitcoin ve Ether ETN başvurularını kabul etmeye başlayacak. Spot Bitcoin ETF’lerinin kabulünden sonra ETN başvurularının da kabul edilecek olması piyasayı hareketlendirdi.

ETN, borsada işlem gören tahviller anlamına geliyor. ETN’ler, aracı bir kurum tarafından oluşturulan ve menkul kıymetler borsasında işlem gören bir tür borçlanma senetleri, yani tahvillerdir. Genellikle belirli bir süreyle ve vadeyle işleme alınır.

kripto yukselis bitcoin

Londra borsasında Bitcoin ve Ether rüzgarı

Bitcoin (BTC) ve Ether (ETH) gün içerisinde sansasyonel bir yükselişe imza attı. BTC, 71.000 doları aşarak yeni bir tüm zamanların en yüksek seviyesini (ATH) oluşturdu. ETH ise 4.000 dolara ulaşarak rekor tazeledi ve ATH noktasına bir adım daha yaklaştı.

Kripto para piyasasının gün içerisindeki yükselişinin sebebi merak edilirken, global tarafta servis edilen bir haber bomba etkisi yarattı. Yapılan haberlere göre, Londra’nın en büyük borsası olan LSE, Bitcoin ve Ether için önemli bir hamle yaptı.

LSE’nin Bitcoin ve Ether için ETN başvurularını kabul edeceği belirtildi. Spot Bitcoin ETF’leri ile başlayan kurumsal ilgi, ETN’ler aracılığıyla artabilir.

Ne olduğu merak edilen ETN, borsada işlem gören tahvil anlamına geliyor. Böylelikle bir menkul kıymetler borsasında Bitcoin ve Ether tahvilleri yer alacak.

Öteki taraftan Spot Ethereum ETF’lerin durumu ise mechul. Geçtiğimiz hafta SEC, spot Ethereum ETF başvurularını ertelemişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala