bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,950.21 3.18%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,272.44 3.30%
bnb
BNB (BNB) $ 582.16 1.92%
solana
Solana (SOL) $ 182.56 6.57%
xrp
XRP (XRP) $ 0.605172 1.65%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.417407 6.38%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.134341 8.13%

Kriptoya yön veren şirket, bu 10 altcoine yatırım yaptı!

altcoin dolar a16z

Kripto dünyasında yenilikçi projelere yaptığı yatırımlarla tanınan Andreessen Horowitz (a16z), son dönemde çeşitli projelere sağladığı finansman desteğiyle dikkat çekiyor. Bu projeler arasında sosyal protokollerden oyun stüdyolarına, Ethereum ağının ölçeklenebilirliğini artıran çözümlerden kimlik doğrulama platformlarına kadar geniş bir yelpaze bulunuyor.

Dev yatırım şirketinin desteğiyle büyüyen ve gelişen bu projeler, blockchain teknolojisinin potansiyelini artırarak kripto ekosisteminin geleceğini şekillendiriyor. İşte a16z’nin yatırım yaptığı ve büyük umut vaat eden projelerden bazıları.


Neynar

Neynar, sosyal protokoller için gelişmiş bir teknoloji oluşturarak sosyal ağların altyapısını güçlendirmeyi amaçlıyor.

neynar

30 Mayıs 2024’te gerçekleşen Series A yatırım turunda a16z’den 11 milyon dolar yatırım alan Neynar, harici olarak Haun Ventures, USV, Coinbase Ventures’den destek aldı.


Optimism (OP)

Optimism, Ethereum ağının ölçeklenebilirliğini artıran bir Layer 2 (L2) çözümüdür.

optimism op

Bu proje, düşük maliyetli ve hızlı işlem olanağı sunarak Ethereum kullanıcılarına daha iyi bir deneyim sağlamayı hedefliyor. a16z, 30 Nisan 2024’te gerçekleştirilen özel token satışında Optimism’e 90 milyon dolar yatırım yaptı.


Dynamic Labs

Dynamic Labs, kullanıcıların web3 uygulamalarında kimliklerini güvenli ve etkin bir şekilde doğrulamalarına olanak tanıyan bir platform geliştiriyor.

dynamic labs

13 Aralık 2023’te Series A yatırım turunda 13.5 milyon dolar toplayan girişim, a16z, Founders Fund, Castle Island Ventures, Breyer Capital, Nikil Viswanathan ve Joe Lau’dan yatırım aldı.


Setter (SET)

Setter, Web3 teknolojileriyle güçlendirilmiş bir ticaret platformu sunarak kullanıcıların daha güvenli ve merkeziyetsiz alışveriş yapmalarını sağlamayı amaçlıyor.

28 Kasım 2023’te gerçekleşen Seed yatırım turunda a16z’den 5 milyon dolar yatırım alan Setter, Marcy Ventures Partners, Superlayer, Thirty Five Ventures ve Serena Williams’tan da destek gördü.


Pimlico

Pimlico, Ethereum’un ERC-4337 akıllı hesaplarına geçişini sağlayan bir altyapı katmanı geliştiriyor.

pimlico

7 Kasım 2023’te Seed yatırım turunda 4.2 milyon dolar yatırım alan Pimlico, a16z tarafından destekleniyor.


Proof of Play

Proof of Play, zincir üstü oyunlar geliştiren ve kullanıcıların oyun içi varlıklarını tamamen sahiplenmelerine olanak tanıyan bir oyun stüdyosudur.

proof of play

21 Eylül 2023’te gerçekleşen Seed yatırım turunda a16z’den 33 dolar milyon toplayan proje, Greenoaks Capital, Naval Ravikant, Balaji Srinivasan, Justin Kan, Justin Waldron, Immad Akhund, Nikil Viswanathan ve Gabby Dizon’dan yatırım aldı.


Mythical Games

Mythical Games, oyuncuların oyun içi varlıklarını sahiplenip ticaret yapabilecekleri bir oyun motoru geliştiriyor.

web3 oyun sirketi mythical games kuculmeye gitti

27 Haziran 2023’te Series C+ yatırım turunda şirketten 37 milyon dolar yatırım alan proje, Scytale Digital, Ark Invest ve Animoca Brands’tan da destek aldı.


Gensyn

Gensyn, yapay zeka hesaplama gücünü blockchain teknolojisiyle birleştiren bir protokol geliştiriyor.

gensyn
gensyn

12 Haziran 2023’te gerçekleşen Series A yatırım turunda 43 milyon dolar yatırım alan projenin en büyük destekçisi a16z.


LayerZero

LayerZero, blockchainler arası mesajlaşma ve veri aktarımı sağlayan bir protokoldür.

LayerZero airdrop

4 Nisan 2023’te Series B yatırım turunda a16z’den 120 dolar milyon yatırım alan blokzincir projesi, Christie’s, Sequoia Capital, Samsung Next, Bond, Circle Ventures ve OpenSea Ventures’tan destek gördü.


CCP Games

CCP Games, web3 teknolojileriyle oyunlar geliştiren bir oyun stüdyosudur.

ccp games

CCP, 21 Mart 2023’te gerçekleşen Seed yatırım turunda 40 dolar milyon yatırım alan şirket, a16z tarafından destekleniyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala