bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,777.16 2.10%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,254.03 2.21%
bnb
BNB (BNB) $ 579.46 1.24%
solana
Solana (SOL) $ 181.95 4.73%
xrp
XRP (XRP) $ 0.598684 0.47%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.414664 3.89%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.133444 4.92%

Kripto vergisine ilişkin yeni iddia! İşlem vergisi mi geliyor?

kripto vergi

Habertürk’te yer alan bir habere göre, Hazine ve Maliye Bakanlığı bütçeyi sağlamlaştırma hedefi doğrultusunda çeşitli alanlarda vergi düzenlemelerine gitmeye hazırlanıyor. Bu kapsamda, vergi kaçağını önlemeye çalışırken hiç vergi alınmayan bazı alanlarda da değişiklikler yapılması planlanıyor.

Bakanlık, kripto para yatırımları için on binde 4 oranında işlem vergisi getirilmesi konusunda fikir birliğine vardı.

İddialara göre yeni vergi, kişilerin bankalardan kripto para borsalarına para göndermeleri esnasında stopaj olarak kesilecek. Kripto borsalara getirilecek bu düzenleme, Borsa İstanbul’a da benzer bir vergi uygulanıp uygulanmayacağı sorusunu gündeme getirdi.

Borsa İstanbul’a da vergi geliyor mu?

Habertürk’ün bakanlık kaynaklarından edindiği bilgilere göre, Maliye Bakanlığı şu anda Borsa İstanbul için de işlem vergisi üzerinde çalışmalar yapıyor. Henüz kesin olmamakla birlikte, Borsa İstanbul’daki yatırımlarda yatırım tutarı üzerinden on binde 2 oranında işlem vergisi alınması planlanıyor. Bu durumda, örneğin 100 bin liralık bir hisse yatırımı yapan kişi veya şirket 20 lira işlem vergisi ödeyecek.

Habere göre yeni düzenleme kapsamında gelir vergisi gibi bir plan ise masada yok.

Saatler önce Bloomberg’ konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, hükümetin varlıklar üzerinde çok sınırlı bir işlem vergisi düşündüğünü, ancak henüz planlar arasında vergilendirmenin olmadığını aktardı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala