bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,559.10 4.02%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,252.50 2.78%
bnb
BNB (BNB) $ 578.35 2.02%
solana
Solana (SOL) $ 181.61 5.92%
xrp
XRP (XRP) $ 0.590595 4.70%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.414459 4.70%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.130271 4.15%

Bakan Şimşek, kriptoda vergi konusunu netleştirdi

mehmet simsek kripto

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, son günlerde basında dolaşan iddialara yanıt verdi. Şimşek, kripto ve borsa hisselerinde vergilendirmeyi düşünmediklerini aktardı.

Bloomberg’ün yaptığı bir habere göre, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek son zamanlarda gündeme düşen kriptonun vergilendirilmesi hakkında konuştu. Ankara’da Bloomberg’e konuşan Şimşek, hükümetin varlıklar üzerinde çok sınırlı bir işlem vergisi düşündüğünü, ancak henüz planlar arasında vergilendirmenin olmadığını aktardı.

simsek kripto vergi yasa

Türkiye’nin kripto yasasında gündem yoğun

Türkiye’nin kripto yasasının hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor. TBMM’ye getirilen kripto yasa teklifinin yakın zamanda yürürlüğe girmesi bekleniyor. Bu yasanın, kripto yatırımcılarını koruması ve kara para aklamayı önlemesi amaçlanıyor.

Hazırlıkların tüm hızıyla devam ettiği kripto yasası ile ilgili çeşitli iddialar da gündeme düşmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in kriptoya vergilendirmenin geleceğini söylediği iddia edildi. Yasa teklifinde yer almayan ve Şimşek’in söylediği iddia edilen vergilendirme konusu gündemi meşgul etti.

Şimşek, Bloomberg’e verdiği demeçte tüm bu spekülasyonlara nokta koydu. Sürpriz bir çıkış yapan Şimşek, kripto vergilendirilmesinin planlanmadığını aktardı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala