bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,114.37 2.09%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,972.69 1.03%
bnb
BNB (BNB) $ 592.96 1.62%
solana
Solana (SOL) $ 141.96 3.04%
xrp
XRP (XRP) $ 0.512936 1.79%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.451552 1.99%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.145 2.43%

İki devden kıyasıya Bitcoin mücadelesi: Olumlu rekabet

bitcoin microstrategy

BlackRock ve MicroStrategy arasındaki Bitcoin (BTC) rekabeti günden güne büyüyor. BlackRock, spot Bitcoin ETF aracılığıyla 215.626 BTC’ye sahip durumda. MicroStrategy’nin portföyünde ise 205.000 BTC yer alıyor.

Michael Saylor’un kurucusu olduğu MicroStrategy, Bitcoin maksimalistliğini sürdürüyor. Teknoloji şirketi, geçtiğimiz günlerde 12.000 BTC satın alarak portföyündeki varlıkları 205.000 BTC’ye çıkardı. Saylor, Bitcoin’e inandıklarını ve bu nedenle daha fazla satın alacaklarını dile getirdi. Ayrıca Saylor, spot Bitcoin ETF sağlayıcılarından daha fazla BTC’ye sahip olmak istediğinin de mesajını vermişti.

Diğer taraftan BlackRock, spot Bitcoin ETF ürünü IBIT’ı desteklemek amacıyla portföyünü 215.626 BTC’ye yükseltti. BlackRock, bu artış ile birlikte MicroStrategy’i geride bıraktı.

bitcoin microstrategy blackrock

Bitcoin iştahı tavan yaptı

MicroStrategy ve BlackRock arasındaki Bitcoin rekabeti dikkat çekiyor.

ETF’lerde günde ortalama yüz milyonlarca doları aşan net para girişiyle BlackRock ipleri eline aldı. BlackRock, son para girişiyle birlikte 215.626 BTC’ye sahip durumda. BlackRock, bu miktar ile birlikte 205.000 BTC’ye sahip olan MicroStrategy’i geride bıraktı.

blackrock bitcoin

Verilere göre, BlackRock’ın spot ETF’i IBIT, son 60 günde yaklaşık 215.626 BTC biriktirdi. Bu tüm borsalarda mevcut olan BTC arzının yüzde 10’una tekabül ediyor. 10 trilyon dolarlık varlığı yöneten BlackRock, Bitcoin’in en büyük sahibi olma konusunda ısrarını koruyor.

Birçok yatırımcıya göre, BlackRock bir sağlayıcı olduğu için BTC’lere sahip değil ve bu nedenle halen daha en yüksek BTC tutan şirket MicroStrategy konumunda. Ancak BlackRock, BTC’leri portföyüne ekliyor ve yatırımcılarına hisse veriyor. Bu nedenle BlackRock, güncel olarak en fazla BTC barındıran şirket ünvanını eline aldı.

MicroStrategy ise borçlandırma tahvillerini satışa çıkararak ek bir gelir oluşturma peşinde. Bu gelir ile Bitcoin satın almak isteyen şirket, gözünü zirveye dikmiş durumda. Kurumsallar ile rekabet eden teknoloji şirketi, Bitcoin’e en sadık şirket konumunda.

BlackRock’ın bir sonraki 60 günde BTC’nin borsalardaki arzının yüzde 20’sini eline alabileceği ihtimali, kripto yatırımcıları tarafından heyecanla karşılandı. Bu durum, borsalarda BTC miktarının azalması nedeniyle talep şokuna yol açabilir ve BTC fiyatı parabolik bir şekilde yükseliş yaşayabilir. Uzmanlar, BTC fiyatının kısa sürede 100.000 dolara ulaşacağını düşünüyor.

CryptoQuant’ın kurucusu da benzer yorumda bulunmuştu. CEO, spot Bitcoin ETF’lere net para girişi sürdükçe görünümün boğa olduğunu dile getirmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala