bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 65,357.51 4.95%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,116.31 3.84%
bnb
BNB (BNB) $ 562.99 4.44%
solana
Solana (SOL) $ 144.87 8.92%
xrp
XRP (XRP) $ 0.502215 2.57%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.469086 4.83%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152974 4.72%

Hong Kong’da Kripto Şirketlerine Banka Engeli

Hong Kongda Kripto Sirketlerine Banka Engeli

Kripto merkezi olma hedefiyle birçok düzenlemeyi hayata geçiren Hong Kong‘da kripto şirketlerinin bankalar ile sorunları devam ediyor. Lisanslı şirketlerin dahi banka hesabı açmak için yaptığı başvurular geri çevriliyor. Hong Kong piyasa düzenleyicisinin geçen ay bankalara yaptığı çağrının dikkate alınmadığı ifade ediliyor.

Hong Kongda Kripto Sirketlerine Banka Engeli4

Kripto Şirketli, Banka Engeline Takılıyor

Hong Kong‘da kripto şirketlerinin banka hesabı açmakta zorluk çektiği kaydedildi. Düzenleyici kurumlar, geçen ay bankaların kripto şirketlerine kolaylık sağlaması için çağrı yapmıştı. Buna rağmen bankaların tavırlarında herhangi bir değişiklik olmadığı ifade edildi. Hong Kong Para Otoritesi, bankaların yeni endüstriler için uygulanan riskten arındırma yaklaşımından kaçınması gerektiğini ifade etmişti.

Bankaların kripto şirketlerine yönelik tavrının potansiyel yatırımcıların giriş çıkışlarını zorlaştırdığı belirtildi. Şirketlerin bankacılık işlemlerini yurtdışı ortakları üzerinden gerçekleştirdiği kaydedildi. Kripto şirketleri, bankaların talep ettiği bilgilerin net olmadığından şikayet etti. Bazı şirketlerin farklı sektörler üzerinden hesap açılışı gerçekleştirdiği aktarıldı. Birçok şirketin hesaplarının açılıştan 6 ay sonra sebepsiz yere kapatıldığı da aktarılan bilgiler arasında yer aldı. Şirketlerin pahalı sigorta veya yatırım ürünü alarak bankalar ile ilişkilerini geliştirmeyi ve bu şekilde sorunları aşmayı planladığı bildirildi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala