bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,971.87 2.50%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,114.88 1.33%
bnb
BNB (BNB) $ 590.42 3.87%
solana
Solana (SOL) $ 136.35 5.54%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517407 1.63%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.455577 3.55%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.145377 3.75%

Gramı ne kadar olacak?

su kitligi

Ülke olarak değerini bilmediğimiz, umursamadığımız, farkındalığı sözde kalan, romantik kelimelerle oyaladığımız, başımıza gelecek en büyük bela olacak bir sorunumuz var. Çok ucuz, ucuz olduğu için kıymetsiz olan, yarını düşünmeden israf ettiğimiz, yıllarca kanunu hazırlanamayan bir değer.

O yoksa yaşam yok. Ne bitkiye, ne hayvana, ne de insana. Ne kadar ilginç değil mi? Tüm canlılar için hayati öneme sahip olan bir şeyin çok ucuz, kolay ulaşılabilir, israf edilebilir olması.

Sudan bahsediyorum SU. Bildiğimiz su. Hani bitki, hayvan ve insanın tüketmediğinde öldüğü su.

Modern dünya akıllı sistemleri kullanıyor. Gelişmiş ülkeler teknoloji ürettiğinden su tüketiminde daha fazla tasarruf yapabiliyorlar. Gelişmiş ülkeler gıda israfında iyidir. Kilo kilo ya da çuval çuval alıp çöpe dökmezler. İhtiyacı kadar tane tane alırlar.

İklim değişikliği başta olmak üzere diğer çevresel nedenler su kaynaklarının hızla azalmasına neden oluyor. Tarımsal üretimde risk artıyor. Daha kırılgan daha belirsiz bir sürece hızla ilerliyoruz. Alınamayan önemler yine alınamazsa durumumuz vahim! Vahim durumu açlık, kıtlık, bağımsızlık riski olarak sıralayabilirim. Tehlike öyle çok yakında falan da değil. İçerde, bildiğin içeri girdi. Yani, boş laflara vaatlere artık gerek yok. İcraat yapacak kadar vakit var. Tükettiğimiz suyun yüzde 77’si tarımsal sulamada kullanılıyor. Ancak bunun yarısı da yanlış sulama yöntemi kullanıldığından israf ediliyor. Tüm uzmanlar yıllarca bu gerçeği haykırmasına rağmen yıllardır değişen bir şey olmuyor. Acaba neden?

Nedenlerini sıralarsam komplo teorisi dersiniz, o yüzden o konuya girmeyeyim.

Kitlesel göçlere bu yıl hazır olmak gerektiğini (özellikle Afrika) 2023 Aralık’ta size söylemiştim. Bağımsızlık riskini su krizi ile bağdaştırabilirsiniz. Bugün su hariç her şeyin gramını takip edebiliyoruz. Diğer şeyler olmadan yaşarsın da su olmadan tüm canlılar yaşayamaz. Tüm canlılar için önemli olan bir nimetin gramı kaç olabilir ki?

Ancak şundan çok ama çok eminim. Bir gün her şey sudan ucuz kalacak! O gün çok uzak değil.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

İslam Memiş

İslam Memiş 1980 İstanbul doğumlu aslen Ordu’lu 2 çocuk babası. Erzurum Atatürk Ünv. İşletme Yönetimi okudu. 4 yıldır Anadolu Ajansı (AA) Finans Analisti olarak görevini sürdürüyor. Sahibi olduğu kuyumcu perakende mağazasını işletiyor. Adalet Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı’nın emtia bilirkişilik görevini sürdürüyor. Tüm ulusal kanallara altın ve para piyasalarını yorumluyor.
https://www.btchaber.com

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala