bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 60,822.30 2.31%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,962.60 0.94%
bnb
BNB (BNB) $ 590.53 1.26%
solana
Solana (SOL) $ 141.46 2.99%
xrp
XRP (XRP) $ 0.511466 1.81%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.448906 1.92%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.144134 2.55%

Getirilerde dinlenme zamanı!

getirilerde dinlenme zamani

Yılbaşından bu yana hangi enstrüman tercih edilmişse az ya da çok hepsi TL karşısında kazandırdı. Borsa, faiz, döviz, emtia, Bitcoin… Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz oranını yüzde 45’e yükseltti, şimdi kenara çekilip izleme zamanı. TCMB, yeni bir strateji belirledi “Söylem ile piyasayı yönlendirme” TCMB’nin “Enflasyon beklentimize göre ne gerekiyorsa yaparız” düşüncesi faiz kapılarını tamamen kapatmadığını, söylemle piyasayı yönlendireceğinin sinyalini vermiş oldu.

Aynı Fed gibi. Ancak söyle işe yarar mı, yaramaz mı o tartışılır. Bu kadar yüksek bir faiz ortamında sıkılaştırma daha da sıkılaşır diye tahmin ediyorum. Şirketler nakit bulmakta zorlanabilir ve borsa satış tercihlerini kullanabilirler diye düşünüyorum.

Diğer yandan Türkiye’nin geçtiğimiz hafta gri listeden çıkamadığını gördük. Şimşek’in açıklamaları Haziran ayını işaret ediyor. Teknik olarak çoğu şey tamamlanmış. CDS risk pirimi düşüyor ancak döviz borcumuz var.

Yerel seçimlere az kaldı. Genel seçimler kadar önemli görülmese de ben önemsiyorum. Çünkü yerel seçim sonrasında deprem yasası, kredi kartı düzenlemeleri, ek vergi, dünya genelinde seçim sürecinin başlaması gibi birçok gelişme piyasaları nasıl etkileyeceği yönünde belirsizlikler var.

Yukarıda da belirttiğim gibi az ya da çok herkesin TL karşısında kazancı oldu. Şimdi piyasalar kendine yeni bir hikaye arıyor. Enstrümanlar dar bant aralığına sıkışmış, sıkıcı bir dönem geçiriyor.

  • Dolar endeksi (dxy) 103,50-104,50
  • Ons altın 1.985-2.035
  • EUR/USD 1,0750-1.0850
  • BTC 50-52 bin dolar

Küresel piyasalar yeni bir hikaye bulamadan yeni pozisyonların açılacağını düşünmüyorum. Destek seviyeleri ve takip edeceğim bant aralıkları şöyle:

  • Ons altın 1.950-2.050
  • EUR/USD 1,07-1,09
  • BTC 48-52 bin dolar
  • BIST 100 endeksi 8.400-9.400 puan aralıkları.

Merkez bankaları kontrolü elinden bırakmadı ve piyasaları yönlendirmeye devam edecek. Alt destek seviyelerine hazır olmak gerek. Her şey yataya dönebilir ve heyecan gidebilir. Ondan sebep her zaman kazanç ve getiri beklememek gerek.

Dinlenmek, teknik düzeltmelerin gerçekleşmesi kaçınılmaz. TL karşısında TL ile hesaplanan enstrümanlarda sorun yok. Ancak enstrümanların dolar değerinde ve parite üzerindeki değerlerinde geri çekilme kaçınılmaz olur. Özellikle borsa yatırımcıları dikkat etmeli. Çünkü kazançlarda sessizler, satış geldiğinde veya yataya bağladığında yanlış düşünce girip hamleler yapıyorlar!

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

İslam Memiş

İslam Memiş 1980 İstanbul doğumlu aslen Ordu’lu 2 çocuk babası. Erzurum Atatürk Ünv. İşletme Yönetimi okudu. 4 yıldır Anadolu Ajansı (AA) Finans Analisti olarak görevini sürdürüyor. Sahibi olduğu kuyumcu perakende mağazasını işletiyor. Adalet Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı’nın emtia bilirkişilik görevini sürdürüyor. Tüm ulusal kanallara altın ve para piyasalarını yorumluyor.
https://www.btchaber.com

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala