bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,694.80 1.92%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,224.56 2.59%
bnb
BNB (BNB) $ 594.32 1.08%
solana
Solana (SOL) $ 136.25 5.54%
xrp
XRP (XRP) $ 0.508998 2.74%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.456963 3.79%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.145216 3.45%

FTX, borsanın Avrupa iştirakini yok pahasına geri sattı

ftx yonetiminden bloke talebi

Batık kripto para borsası FTX’in Avrupa iştirakine dair uzun süredir devam eden anlaşmazlık çözme kavuştu. 

Reuters’ın paylaştığı habere göre şirket, Avrupa iştiraki FTX Europe’un kurucularına 32,7 milyon dolar bedel ile geri satışını kabul etti. Daha önce İsviçre’de Digital Assets AG olarak kurulan şirket, 2021 yılında 323 milyon dolar karşılığında FTX tarafından satın alınmıştı. 

Anlaşmanın ardından ismini FTX Europe olarak değiştiren İsviçreli iştirakin iflas sonrası durumu uzun süre belirsiz kalmıştı. Okyanus ötesindeki ana borsa, Avrupa iştiraki için yaptığı harcamaları geri almak istese de FTX Europe’un itirazları sonuç verdi. Batık borsanın Avrupa kolu, ABD’li ana şirketin müşteri fonlarını kullanarak bu yatırımı yaptığını savundu. 

Digital Assets AG kurucuları Partick Gruhn ve Robin Matzke, yanıt olarak ana şirketten 256 milyon dolar tazminat talep etmişti. Reuters, söz konusu anlaşmazlığın geçtiğimiz günlerde çözüme kavuştuğunu belirtti. 

ABD’li kripto borsasının okyanus ötesinde genişlemek için satın aldığı iştirakiyle iflas sonrası bir çok sektör devi ilgilendi. Rakip borsa Coinbase, daha önce iki kez FTX Europe’u satın almak için girişimlerde bulundu. Batık şirketin Avrupa iştirakine Crypto.com ve Trek Labs’ın da talip olduğu biliniyordu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Etiketler:
btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala