bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,237.21 2.77%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,068.20 2.20%
bnb
BNB (BNB) $ 560.58 2.78%
solana
Solana (SOL) $ 144.13 3.67%
xrp
XRP (XRP) $ 0.513544 4.93%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.482772 7.98%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.156979 5.73%

Ethereum’un (ETH) TL Bazında Teknik Analizi – 18 Mart 2020

Ethereum Teknik Analizi

Paribu.com verilerine göre Ethereum’un TL bazındaki günlük grafiği aşağıda gösterilmiştir. Son zamanlarda kripto paralardaki satış dalgasında Ethereum’da da oldukça hızlı bir düşüş yaşanmış durumda. Aşağıdaki grafikte uzun vadeli düşen kanalın alt çizgisi seviyelerine oldukça yaklaşmış olan Ethereum’da kısa vadede en yakın desteklerin 733, 710 ve 700 TL seviyesinde olduğu görülüyor. Kanal alt çizgisi yaklaşık 650 TL civarlarında destek gösteriyor. Olası yükselişlerde ise 785 TL seviyesi direnç olarak karşımıza çıkabilir.

ETH/TRY’de Kısa Vadede Simetrik Üçgen Formasyonu

Aşağıdaki 4 saatlik grafikte ise mavi renkteki düşen trend çizgileri, yatay destek ve direnç seviyeleri ve simetrik üçgen formasyonu gösterilmiştir. Simetrik üçgenin alt çizginin destek verdiği seviye 733 TL olarak görülüyor. Bu seviyenin altında kapanışların gelmesi durumunda düşüş sertleşebilir. Bu nedenle bu seviyenin dikkatle izlenmesinde fayda var.

Simetrik üçgenin üst çizgisinin direnç gösterdiği seviye ise 785 TL civarlarında direnç gösteriyor. Bu seviyenin üzerinde kapanışlarda ilk etapta 875 TL seviyeleri hedeflenebilir.

Simetrik üçgen formasyonları yön tahmini yapılması en güç formasyonlardan birisidir. Bu nedenle, aşağı ya da yukarı kırılışın görülmesinin beklenmesinde fayda olabilir. Ancak, formasyonun sonlarına yaklaşıldığı için de her an sert bir hareketin gelebileceği göz ardı edilmemeli. Bu nedenle biraz da yakından takip edilmesi, takip edilirken de mutlaka kapanışların dikkate alınması faydalı olabilir.

Ethereum Analizi
Tam boyutta görüntülemek için üstüne tıklayabilirsiniz.

Kısa Vadeli İndikatörler Ne Söylüyor?

Aşağıdaki 4 saatlik grafikte ise 55 ve 89 periyotluk EMA(Üssel Hareketli Ortalama), RSI ve STOCH RSI gösterilmiştir.

Hareketli ortalamaları yorumlayacak olursak, 55 periyotluk EMA’nın 89 periyotluk EMA altında hareket ediyor olması ve bunların eğimlerinin de negatif olması, orta vadeli alış düşünenlerin bir süre daha beklemelerinde fayda olabileceğini gösteriyor. Diğer taraftan olası yükselişlerde bu hareketli ortalamalar direnç olarak gündeme gelebilir. Bu durumda 930 ve 1040 seviyeleri içinde bulunduğumuz günler için orta vadeli direnç seviyeleridir.

RSI için daha önce de destek direnç olarak çalışmış olan 40 seviyelerine dikkat etmekte fayda var. Bu seviyenin üzerine çıkamadığı görülüyor. RSI 40 seviyesinin altında kaldıkça ve STOCH RSI’ın aşırı alış bölgesinden tekrar satış sinyali ürettiği dikkate alındığında, aşağı yönde hareketin devam etme ihtimali şu an için yüksek görünüyor ancak, bu değerler her 4 saatlik periyodun başlangıcında kontrol edilmeli. STOCH RSI, 4 saatlik kapanışlar itibariyle 80 seviyesinin altına inmeden tekrar alış sinyali üretirse bu durumda ilk etapta 785 TL seviyelerine doğru bir tepki yükselişi söz konusu olabilir.

Ethereum Analizi
Tam boyutta görüntülemek için üstüne tıklayabilirsiniz.

Özetle:

Destekler: 733, 710, 700, 650

Dirençler:  785, 875, 930, 1000

Bol kazançlar dilerim.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Mehmet Yıldızlı

Ankara'da Yüce Fen Lisesi'nden 1992 yılında mezun oldu. Aynı sene Marmara Çevre Mühendisliği'ni kazandı. Üç sene burada öğrenim hayatına devam ettikten sonra, 1992 yılından itibaren ilgilendiği hisse senedi piyasaları, işletme ve finansla ilgili teorik bilgiyi de derinlemesine öğrenmek istediği için üniversite sınavına tekrar girerek Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İngilizce İşletme bölümünde öğrenim hayatına devam etti. Mehmet Yıldızlı 28 Kasım 2018 tarihinde kurduğu Paradox Danışmanlık Bilişim Tic. Ltd. Şti altında çalışmalarına devam etmektedir.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala