Donald Trump’tan sert sözler: Kripto savaşı bitiyor mu?

önce yayınlandı , Son güncelleme önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Eski ABD Başkanı Donald Trump, doğum gününde yaptığı konuşmada, bu yıl seçilirse Başkan Joe Biden ile “kripto savaşını” sona erdireceğine söz verdi.

“Joe Biden’ın kriptoya karşı savaşını sona erdireceğim ve kriptonun ve Bitcoin‘in geleceğinin Amerika’da yapılmasını sağlayacağız, onu burada tutacağız ve bunun büyük bir kısmı yapılacak. Tam burada, Florida’da,” dedi Trump, West Palm Beach, Florida’da özel bir konuşma sırasında. Etkinlik, 78 yaşına girdiği gün olan 14 Haziran’da düzenlendi.

donald trump kripto para

Bu, Trump’ın Biden’ı son zamanlarda kriptoya yönelik sert duruşu nedeniyle ilk kez eleştirmiyor. 26 Mayıs’ta ABD’nin kripto endüstrisinde üst sıralarda yer alması gerektiğini savunurken Biden’ı hedef aldı.

25 Mayıs’ta Truth Social’da yayınlanan bir gönderide, “Öte yandan, ülkemizin tarihindeki en kötü başkan olan Joe Biden, ülkenin yavaş geriye gitmesine. Bu benim başıma asla gelmeyecek” diye yazdı. Trump Media and Technology Group’a ait sosyal medya platformu.

Trump, 2024 başkanlık yarışında Biden’la karşı karşıya ve ABD seçim gününün 5 Kasım’da yapılması planlanıyor.

Trump, Florida’daki kripto faaliyetleriyle öne çıkıyor

Bu arada, Florida’yı kripto için merkezi bir merkez haline getirme sözü, CoinLedger’in verilerine göre  Florida’nın ABD’de kripto vergileri için “en iyi eyalet” seçilmesinin ardından geldi .

CoinLedger’ın verileri, eyalet gelir vergisi olmaması ve işletmelere eyalet ücretlerini kripto ile ödeme seçeneği sunan bir pilot programı da içeren düzenleme politikaları nedeniyle Florida’nın vergileri için en iyi eyalet olduğunu ortaya çıkardı. New York eyaleti en kötü eyalet seçildi.

12 Haziran’da Trump, kalan tüm Bitcoin’in ABD’de çıkarılmasını istediğini söyleyerek Bitcoin madencilik endüstrisine desteğini ifade etti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Yagiz Isbirakmaz edit

Yazar: Yağız İşbırakmaz

Eski Bitcoin’lerin hareketi: 15 yıllık sessizlik bozuldu

Paribu Araştırma İçerikleri Yöneticisi Nergis Karababa, BTCHaber TV canlı yayınında Emirhan Erdoğan’ın sorularını yanıtladı. Karababa, uzun yıllardır hareketsiz olan bazı eski Bitcoin’lerin tekrar piyasaya girdiğini belirterek bu durumun kripto dünyasında geniş yankı uyandırdığını söyledi. 15 yıl boyunca taşınmayan bu Bitcoin’lerin merkezi bir borsaya taşındığı Arkham Intelligence tarafından tespit edildi. Bitcoin’de şaşırtan hareket Karababa, bu hareketin, ...

Bağlantıyı kopyala