bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,567.03 5.32%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,974.24 7.86%
bnb
BNB (BNB) $ 548.32 5.81%
solana
Solana (SOL) $ 134.91 11.04%
xrp
XRP (XRP) $ 0.469857 13.44%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.446487 11.00%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149009 13.39%

Ethereum’dan Polygon’a Nasıl Token Köprülenir?

ethereumdan polygona token kopruleme

Ethereum’dan (ETH) Polygon (MATIC) ağına varlık köprülemenin en kolay yolu merkezsiz çapraz zincir köprülerini kullanmaktır.

Bu yazımızda Ethereum’dan (ETH), Polygon (MATIC) ağına token köprülemenin en kolay yolu Stargate Finance gibi çoklu zincir köprülerini kullanmak. Bu köprülerle ETH, USDC, USDT ve diğer token’leri ETH ve MATIC arasında köprüleyebilirsiniz.

Ethereum’dan Polygon’a Nasıl Token Köprülenir?

Ethereum’dan (ETH) Polygon’a (MATIC) token köprülemek için çoklu zincir merkezsiz borsalarını (DEX) kullanmak. Biz bu yazımızda en popüler çoklu zincir DEX’lerinden Stargate Finance’i kullanacağız.

Başlamak için bir Web3 cüzdanına ihtiyacınız var. Eğer Web3 cüzdanınız yoksa “MetaMask Nedir” başlıklı kapsamlı rehberimize göz atarak bir MetaMask cüzdanı edinebilirsiniz.

Aşağıdaki adımları takip ederek kolay bir şekilde varlıklarınızı ETH ağından MATIC ağına köprüleyebilirsiniz:

  1. Starkgate Finance sitesine gidin ve MetaMask veya herhangi bir Web3 cüzdanınızla bağlanın.
  2. “Network” kısmından varlık köprülemek istediğiniz ağları ve “Token” kısmından da hangi token’leri köprülemek istediğinizi seçin. Biz bu yazımızda Ethereum ağından Polygon’a USDC köprüleyeceğiz.
  3. “Total Amount” kısmından köprülemek istediğiniz token miktarını belirleyin.
  4. İşlemi onaylayın. Token’leriniz 2 dakika içerisinde cüzdanınıza gönderilecektir.
ethereumdan polygona token koprulemek

Ethereum’dan Polygon Ağına Varlık Köprüleme Maliyetleri

Stargate Finance ile ETH ağından MATIC ağına varlık köprülemek nispeten ucuz. Çünkü Stargate Finance çeşitli ağlarda 500 milyon doları aşkın değere sahip likidite havuzları bulunuyor.

Sonuç olarak ETH ağından MATIC ağına token köprülemenin ortalama maliyetinin 15 dolar olacağını öngörüyoruz. Synapse Protocol gibi alternatifleriyle karşılaştırdığımızda Stargate Finance’in işlem ücretinin yarı yarıya daha düşük olduğunu söyleyebiliriz. Ancak yine de işleminizi gerçekleştirmeden önce kontrol etmeyi unutmayın çünkü işlem ücretleri dönemsel olarak değişiklik gösterebilir.

Köprülemek için En İyi Token Hangisi?

Yapılan araştırmalarda Stargate Finance’te köprülemek için en uygun maliyetli token’in Wrapped ETH (WETH) olduğu belirlendi. WETH düşük kayma (slippage) oranı ve düşük işlem ücretiyle ETH ve MATIC ağları arasında kolaylıkla köprüleme gerçekleştirebilirsiniz. Bunun nedeni hem Ethereum hem de Polygon ağlarındaki yüksek boyutlu likidite havuzları. Stargate Finance ile devasa boyutlardaki Wrapped ETH’yi (WETH) düşük kayma ve işlem ücretleriyle iki ağ arasında köprüleyebilirsiniz.

Editörün Notu

Ethereum’dan Polygon ağına sadece birkaç adımda token köprüleyebilirsiniz. Polygon, Ethereum’un ölçeklenebilirliğini arttırmak için bir katman-2 ölçeklendirme çözümü olarak geliştirdi. Çoklu zincir merkezsiz borsalarından (DEX) Stargate Finance ile Ethereum ve Polygon ağları arasında düşük işlem ücretleriyle güvenli bir şekilde varlıklarınızı köprüleyebilirsiniz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Tuncay Aydıner

1997 yılında Rize’de doğan Tuncay İlkokul ve Ortaokul eğitimini 9 Mart İlköğretim Okulu’nda aldı. Lise eğitimini Çayeli Anadolu Öğretmen Lisesi’nde tamamladı. Tuncay, tarihe dış politikaya ve hukuka duyduğu ilgi nedeniyle üniversite eğitimine Erzurum Atatürk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde devam etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala