bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,837.18 2.30%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,257.02 2.32%
bnb
BNB (BNB) $ 578.94 0.84%
solana
Solana (SOL) $ 181.97 5.16%
xrp
XRP (XRP) $ 0.597281 1.02%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.415602 4.24%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.133456 4.91%

Ethereum ETF onayı sonrası ETH fiyatında düşüş sürecek mi?

Ethereum geliştiricileri, Dencun yükseltmesi için hedef tarihi belirledi

Yatırımcılar, spot Bitcoin ETF’lerinin işlem görmeye başlamasının ardından benzer şekilde spot Ethereum borsa yatırım fonlarının (ETF) piyasaya sürülmesiyle Ether (ETH) fiyatının düşüp düşmeyeceğine dair ayrışıyor.

Kripto analisti Matthew Hyland, 24 Mayıs’ta X’te paylaştığı bir tweette, “Bitcoin ETF’lerinden sonra Ether için benzer bir düşüş beklemediğini” belirtti.

Hyland, Bitcoin’in aksine, spot Bitcoin ETF’lerinin onaylanmasından önce herhangi bir fiyat düşüşü yaşanmadığının altını çizdi.

“Bitcoin ETF’leri öncesinde ciddi bir düşüş yaşanmazken, Grayscale’in ETF’si listelendikten sonra satış baskısı başladı.”

Spot Bitcoin ETF’lerinin piyasaya sürülmesinden bu yana, Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) 17,6 milyar dolarlık varlık kaybına uğradı.

Ethereum ise, SEC’in ETF onaylarına yönelik olası değişikliklere işaret eden haberlerden önce Mart ve Nisan’da yüzde 15 değer kaybetti. Ancak, haberlerin ardından üç gün içinde yüzde 29 yükseldi.

ETH, an itibarıyla 3 bin 750 dolardan el değiştiriyor.

Grayscale senaryosu Ether’de de işleyecek mi?

Grayscale’in Ethereum Trust’ını (ETHE) bir ETF’ye dönüştürme planı uzmanlarda endişeye yol açtı. Hyland, “Her iki durumda da Grayscale ürünü bulunması, BTC için olduğu gibi ETH için de satış baskısına yol açabilir,” dedi.

Hyland ayrıca, Ethereum ETF onay gündeminden önce Ether’in bu yıl Mart ayında 4.092 dolara ulaşarak “yerel en yüksek seviyeleri” gördüğünü ve bunun Ether için olumlu bir ivme yarattığını belirtti. Bu, ETF analisti Eric Balchunas’ın spot Ether ETF’leri için onay umutlarını yüzde 25’e düşürdüğü döneme denk gelmişti.

Kriptonun tanınan isimlerinden Michaël van de Poppe, spot Ethereum ETF’lerinin ticarete başlamasına kadar benzer bir belirsizliğin olacağını ifade etti.

“Listeleme gerçekleşene kadar bir bekleme süresi var ve sonrasında piyasanın güçlü bir şekilde devam edip etmeyeceğini göreceğiz.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala