bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,933.20 1.46%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,254.95 0.31%
bnb
BNB (BNB) $ 583.73 0.71%
solana
Solana (SOL) $ 184.03 3.92%
xrp
XRP (XRP) $ 0.598121 1.32%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.415433 1.61%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.133873 3.61%

Bitcoin Runes furyası sona eriyor: Büyük düşüş!

bitcoin runes islemler

Bitcoin ağında yer alan Runes protokolünde heyecan azalıyor. Son verilere göre, Runes işlemleri yüzde 84’lük bir düşüş yaşadı. Her ne kadar BTC fiyatı yükselse de bu Runes’e yansımadı.

Bitcoin ağı son zamanlarda yeni trend’leri sektöre kazandırdı. ORDI ile başlayan BRC-20 furyası, Bitcoin madencilerinin yüzünü güldürmüştü. ORDI’nin piyasaya sürüldüğü dönemde, Bitcoin ağında yoğun işlemler sebebiyle tıkanıklık yaşandı.

BRC-20’nin yavaş yavaş gözden düşmesiyle birlikte ortaya bu sefer Runes çıktı. Bitcoin ağının yeni yıldızı Runes, başlangıçta rekor seviyede işlem sayısına ulaştı.

Nitekim Runes protokolü de kan kaybetmeye başladı. Piyasaya sürüldüğünde Bitcoin ağındaki işlemleri yüzde 50 artıran Runes, son günlerde arka planda kaldı. Runes işlemleri yüzde 84’lük düşüş yaşadı.

Bitcoin runes kripto

Bitcoin Runes heyecanı bitiyor mu?

Cointelegraph’ın yapmış olduğu bir habere göre, Runes protokolü Bitcoin işlemlerdeki payını korumakta güçlük çekiyor.

Runes işlemleri, 20 Nisan’daki lansmandan sonra Bitcoin ağını domine etmişti. Bitcoin’in dördüncü halving’iyle aynı döneme denk gelen Runes, kripto yatırımcılarında heyecan yarattı. Bu heyecan ile birlikte Bitcoin madencilerinin işlem ücreti gelirleri ilk kez 100 milyon dolar sınırını aştı. 20 Nisan ile 24 Nisan tarihleri arasında, Runes işlemleri tüm Bitcoin işlemlerinin yüzde 50’sini oluşturdu.

Yeni bir alanın doğduğuna inanan yatırımcılar Runes protokolüne akın etti. Ancak Runes işlemleri, tüm zamanların en yüksek seviyesinden bu yana yüzde 84 düştü. Kripto yatırımcıları, bir furyanın daha sona erdiğini öne sürdü.

Diğer taraftan, sektörün uzman isimleri Runes ve Ordinals gibi protokollerin sona ermeyeceğini düşünüyor. Bu alanlar, Bitcoin ağında daima yer alacak ve işlem görmeye devam edecek.

Cointelegraph’a konuşan TeraWulf’un kurucu ortağı ve CEO’su Nazar Khan, “Runes ve Ordinals blok alanının değerini gösteriyor. Bitcoin ağı var olan en merkeziyetsiz, güvenli ve sağlam ağdır, bu nedenle bu blok alanından elde edilen kullanım durumları olacaktır.” yorumunda bulundu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala