bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,320.97 2.99%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,048.70 1.85%
bnb
BNB (BNB) $ 596.49 0.66%
solana
Solana (SOL) $ 155.00 7.27%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517572 0.32%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.467395 2.53%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152165 3.71%

Dikkat çeken yorum: Büyük şirketler ve Bitcoin

bitcoin sirketler alim

Bitwise CIO’su Matt Hougan, trilyonlarca dolarlık varlığı temsil eden büyük şirketlerin bu yılın ortalarına kadar spot Bitcoin ETF’leri satın alacağını söyledi.

Spot Bitcoin ETF ürünü bulunan Bitwise’ın baş yatırım yetkilisi Matt Hougan, yatırımcılara gönderdiği bir yatırım notunda önemli detaylardan bahsetti. Hougan, 9 Mart tarihli notunda, Bitwise’ın Bitcoin’e yönelmek isteyen büyük şirketler, büyük bankacılar ve kurumsal danışmanlarla önemli bir görüşmeye katıldığını bildirdi.

Kurumsalların yaklaşımını yansıtan Hougan, büyük şirketlerin Bitcoin satın almak istediğini ve Haziran sonuna kadar spot Bitcoin ETF‘leri alacaklarını dile getirdi.

spot bitcoin etf

Bitwise notu: Büyük şirketler Bitcoin alacak

Bitwise, iştahlı bir para girişi gerçekleşen spot Bitcoin ETF’lere büyük oyuncuların da dahil olmaya hazırlandığını açıkladı. Bitwise CIO’su Matt Hougan, “Bugün kimin aldığı kadar, yarın kimin alacağı da önemlidir” dedi. Bitwise’ın yatırımcılara ilettiği bu not, Bitcoin maksimalistlerini iştahlandırdı.

Spot Bitcoin ETF’leri lansmandan bu yana yaklaşık 9 milyar dolarlık net giriş sağlasa da Hougan daha fazlasını bekliyor. Hougan, 10 onaylı spot Bitcoin ETF ürününe yılın ikinci yarısına doğru girişlerin artacağını söyledi.

Hougan, Bitwise’ın çeşitli bireysel yatırımcıların, aile ofislerinin, hedge fonlarının ve risk sermayesi şirketlerinin spot Bitcoin ETF’lerini satın almak istediklerini doğruladığını söyledi. Artan kurumsal talep ise Bitcoin fiyatının zirveye yolculuğunda ana etmenlerden birisi haline geldi.

Devasa bir varlığın üzerinde duran büyük şirketlerin spot Bitcoin ETF‘lerine geleceğini söyleyen Hougan, “Mevcut eğilimlere dayanarak, bu üç gruptan ilk önemli akışımızı 2024’ün ikinci çeyreğinde göreceğimizi düşünüyorum. Bu yatırımcıların yeni ürünler konusunda daha rahat hale gelmesiyle birlikte akışların yıl boyunca hızlanacağını düşünüyorum.” yorumunda bulundu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala