bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 65,307.50 1.43%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,937.08 2.72%
bnb
BNB (BNB) $ 568.28 2.66%
solana
Solana (SOL) $ 158.86 1.34%
xrp
XRP (XRP) $ 0.515385 0.52%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.460365 1.80%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149533 3.78%

Yeni rekor: Spot Bitcoin ETF’ler büyüyor

bitcoin etf rekor

Spot Bitcoin ETF’leri 10 milyar dolarlık işlem hacmine ulaşarak rekor kırdı. BlackRock ve Fidelity ise kurumsal ilgiyi artırdı.

Geçtiğimiz gün ATH yapan Bitcoin’de yeni bir rekor ortaya çıktı. ETF analisti Eric Balchunas, 10 spot Bitcoin ETF’inin rekor işlem hacmi elde ettiğini ve işlem hacminin 10 milyar doları aştığını dile getirdi.

Balchunas, özellikle BlackRock ve Fidelity tarafında yoğun akış olduğunun altını çizdi. Geçtiğimiz gün BlackRock’ın Bitcoin ETF’ine yaklaşık 800 milyon dolarlı para girişi gerçekleşti.

Spot Bitcoin ETF’ler güçlü duruyor

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), geçtiğimiz gün 69.000 dolar seviyesinin üzerine çıkarak ATH gerçekleştirdi. BTC’nin ATH yapması, küresel çapta yankı uyandırdı. Ancak BTC, ATH sonrası sert bir satış baskısıyla karşılaştı ve 5 saat içerisinde 59.000 dolara düşüş yaşadı.

Bitcoin her ne kadar volatil bir piyasa hareketliliği sergilese de kurumsal tarafta ilgi görmeye devam ediyor. ABD’de işlem gören spot Bitcoin ETF’ler, geçtiğimiz gün güçlü kaldı. ETF’ler, günden güne büyümesine bir yenisini ekleyerek işlem hacminde 10 milyar dolara ulaştı. ETF analisti Eric Balchunas, bu durumu yeni bir rekor olarak yorumladı.

spot bitcoin etf

Balchunas, rekor veriyi henüz 2 aylık olan ETF’ler için muz olarak yorumladı. Muz yorumuyla, oldukça düşük bir veri olduğunu belirtti. ETF analistine göre, ilerleyen zamanlarda ETF’ler daha fazla hacim elde edecek.

Bitcoin’in ilerleyişinde ETF’lerin rolü oldukça büyük durumda. Bilindiği üzere ETF’ler spot destekli olduğu için Bitcoin’de arz şoku yaratıyor. Bu nedenle yükseliş destekleniyor ve boğa koşusunun devam etmesi sağlanıyor. Bu noktada trilyon dolarlık varlık yöneticileri BlackRock ve Fidelity ipi göğüslüyor.


Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala