bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,183.39 1.70%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,980.57 0.40%
bnb
BNB (BNB) $ 599.17 3.18%
solana
Solana (SOL) $ 143.49 1.73%
xrp
XRP (XRP) $ 0.518515 0.71%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.454844 3.09%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.145714 1.57%

Dijital patron modeline hazır olun!

yapay zeka

Teknoloji artık muhatap olduğumuz ve olacağımız seçeneklerin de değişmesine yol açıyor. Son yıllarda kişiyle değil, teknolojiyle muhatap olduğumuzu çoğu insan idrak edemiyor veya etmek istemiyor. Sonuç kısmında insan ile muhatap olsak da bekleme sürecinde muhatabımız hep teknoloji.

Yapay zekadan bahsediyorum. Herhangi bir sorun karşısında müşteri temsilcisinin (yapay zeka) yönlendirmesine maruz kalıyoruz. Önceden gerçek insan sesi kullanan şirketler artık yapay zekayı kullanarak kendi metinlerini yazabiliyor ve müşterilerini ilgili birime ya da servise yönlendirebiliyorlar.

Şirketlerin müşteri memnuniyetini artık tercih ettikleri yazılım ile yapay zekanın performansı belirleyecek.

Hızlı iletişim ve sorun çözme kabiliyeti yapay zeka da olacak. Ondan sebep şirketler artık güzel konuşan insanlara değil, yazılımı güçlü yapay zeka teknolojilerine yatırım yapacaklar. Daha az gider ile sorunu hızlıca çözebilecekler.

Bir de “Dijital Patron” uygulamasına hazır olmak gerek. Dijital patronlar size dijital ortamda yeteneğiniz ve başarınız için puanlama yapacak. Dijital karne sistemde kayıtlı olacak ve ömür boyu sizin karşınızda olacak. Kişinin iş performansını yapay zeka hesaplayacak ve iş değişiminde referans mektubu veya referans telefon görüşmelerine gerek kalmayacak.

Dijital patronun verdiği görevler süreli olacak.Dijital patronun karşısında hastayım, acil bir işim çıktı, çok önemliydi gibi bahaneler geçerli olmayacak. Dijital patron “Ama, şöyle, anlatayım, fakat” gibi bahaneleri kabul etmeyecek.

Dijital patron, başarı veya başarısızlığı anında kaydedecek. Dijital patron, işi en güzel şekilde öğretecek ve sonuç odaklı planları sunacak. Başarılı olmanın tek yolu kişinin kendine yatırım yapması, işi öğrenmesi ve çalışkanlığını artırması olacak.

“Kendimi sevdiririm, gözüne girerim, aram çok iyi” modeli bitti. Çok çalışmak, proje üretmek, dijital patronu anlamak ve kabullenmek tek çare. Dijital patron, dünyanın herhangi bir ülkesinde bile çalışanını, işini, müşterisini artık daha kolay izleyip denetleyebilecek. Yüz, el ve para tanıma sistemleri perakende satışta, bilgisayar ve mesai takibi masa başı işlerde daha kolay olacak.

Bugüne kadar “İnsan patron” şikayeti klasikti. Dijital patron, insan patronu çok aratacak.

Kabullenmeyen şikayet edip dursun. Kabullenen için problem yok. Gerçek şu: Gerçek patron dijital patron.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

İslam Memiş

İslam Memiş 1980 İstanbul doğumlu aslen Ordu’lu 2 çocuk babası. Erzurum Atatürk Ünv. İşletme Yönetimi okudu. 4 yıldır Anadolu Ajansı (AA) Finans Analisti olarak görevini sürdürüyor. Sahibi olduğu kuyumcu perakende mağazasını işletiyor. Adalet Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı’nın emtia bilirkişilik görevini sürdürüyor. Tüm ulusal kanallara altın ve para piyasalarını yorumluyor.
https://www.btchaber.com

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala