bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,405.45 1.14%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,984.82 0.12%
bnb
BNB (BNB) $ 600.32 3.77%
solana
Solana (SOL) $ 143.76 1.30%
xrp
XRP (XRP) $ 0.519042 0.43%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.454419 3.16%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.146091 1.09%

BtcTurk Hisse Nedir?

BtcTurk hisse

Türkiye’nin ve dünyanın en eski kripto para borsalarından BtcTurk, 10. yılında “Hep Daha Fazlası Var” sloganıyla yeni ürünü BtcTurk Hisse uygulamasını duyurdu.

Bu yazımızda BtcTurk Hisse nedir, nasıl indirili ve nasıl kayıt olunur gibi en çok merak edilen soruları yanıtlayacağız.

BtcTurk Hisse Nedir?

BtcTurk Hisse, Türkiye’nin en köklü kripto para borsalarından BtcTurk’ün 10. yıl kutlamalarında duyurulan hisse senedi alım satım uygulamasıdır. Kullanıcılar BtcTurk uygulaması aracılığıyla Borsa İstanbul’da hisse alım satım işlemlerini gerçekleştirebilecek.

Bu ürünüyle birlikte BtcTurk, kripto paralarla geleneksel finansı tek bir çatı altında birleştiriyor. BtcTurk Hisse uygulaması aracılığıyla kullanıcılar, Borsa İstanbul takas süresi T+2’ye takılmadan anlık olarak işlem gerçekleştirebilecek. Böylelikle BtcTurk hisse kullanıcılarının bakiyeleri “anında kullan” özelliği sayesinde eş zamanlı olarak hesaplarına yatırılacak.

BtcTurk’ün bu anlamada kripto para sektörüyle özdeşleşen bir özelliği geleneksel piyasalara getirdiğini söyleyebiliriz. Ancak hepsi bu kadarla da sınırlı değil. BtcTurk Hisse platformunun öne çıkan bir diğer özelliği ise kullanıcıların özellikle hafta sonu gibi işlem saatleri dışında alım satım işlemlerine devam etmesine imkan sağlaması.

BtcTurk bu kapsamda bakiyelerini hem hisse senetleri hem de kripto para yatırımları için kullanabilecek. BtcTurk Hisse uygulaması, Eliptik Yatırım Menkul Değerler A.Ş. bünyesinde faaliyet gösterecek.

Son olarak BtcTurk Hisse platformunun Borsa İstanbul’un yanı sıra Nasdaq ve NYSE gibi dünyanın önde gelen borsalarında işlem gören hisse senetlerine de yatırım yapma imkanı tanıdığını belirtelim.

BtcTurk Hisse resmi web sitesinde yer alan bilgilere göre platform kullanıcılarına şu avantajları sağlıyor:

  • Hisse senetlerine hızlı, avantajlı ve kolay bir şekilde yatırım yapma
  • Yurt İçi ve yurt dışı piyasalarda yatırım imkanı
  • Ücretsiz ve anlık piyasa verilerine erişim imkanı
  • Oransal işlem özelliği sayesinde yurt dışı borsalarda işlem gören bir hisse senedinin tamamı yerine belirli bir kısmını satın alma imkanı
  • Avantajlı komisyon oranları

Nasıl İndirilir ve Kullanılır?

BtcTurk Hisse uygulamasını şu anda halihazırda Android cihazlarda Google Play Store’da, iOS cihazlarda ise App Store’da hali hazırda kullanıma sunuldu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Tuncay Aydıner

1997 yılında Rize’de doğan Tuncay İlkokul ve Ortaokul eğitimini 9 Mart İlköğretim Okulu’nda aldı. Lise eğitimini Çayeli Anadolu Öğretmen Lisesi’nde tamamladı. Tuncay, tarihe dış politikaya ve hukuka duyduğu ilgi nedeniyle üniversite eğitimine Erzurum Atatürk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde devam etti.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala