bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,547.03 4.47%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,066.91 3.26%
bnb
BNB (BNB) $ 550.24 2.88%
solana
Solana (SOL) $ 140.27 5.34%
xrp
XRP (XRP) $ 0.502401 2.16%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.455844 2.81%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151042 2.77%

BlockFi’dan SBF’nin Offshore Şirketi İçin İtiraz

blockfidan sbfnin offshore sirketi icin itiraz

Kripto borsası FTX‘in iflası sektördeki birçok şirketi derinden yaraladı. BlockFi, FTX’in ardından iflasını açıklayan şirketler arasında yer alıyordu. Kripto kredi kuruluşu BlockFi, Sam Bankman Fried’in offshore yatırım şirketi Emergent Fidelity Technologies için mahkemeye başvuru yaptı.

BlockFi, Emergent Fidelity İçin Mahkemeye Başvurdu

Kripto kredi kuruluşu BlockFi’ın 17 Şubat’ta Emergent Fidelity’nin iflas koruma başvurunun kaldırılması için Delaware’deki iflas mahkemesine başvurduğu bildirildi. Emergent Fidelity, FTX kurucusu tarafından Robinhood Markets‘in yüzde 7,6 hissesini satın almak için kullanılmıştı.

blockfidan sbfnin offshore sirketi icin itiraz2

BlockFi‘ın açıklamasına göre Emergent Fidelity‘nin iflas durumunun pek bir amacı bulunmuyor. İflas davası, BlockFi’nin Robinhood hisseleri üzerindeki iddiasını baltalamak için açıldı. Emergent’in tasfiye sürecini yöneten danışmanlık şirketi Quantuma’dan yapılan açıklamada ise iflas kararının alacaklı haklarını korumak için alındığı belirtildi. Quatuma Direktörü Toni Shukla, Emergent’in savcılar tarafından el konulan 20,7 milyon dolarlık nakit ile hisseler dışında önemli bir varlığa sahip olmadığını açıkladı. BlockFi’ın iflas ile ilgili iddiasının ‘yanlış ve temelsiz’ olduğunu söyledi.

FTX’in çökmesiyle birlikte BlockFi sancılı bir sürece girmişti. Kredi kuruluşu, 28 Kasım 2022 itibarıyla iflasını açıklamıştı. SBF’nin Robinhood hisselerine BlokFi’ın yanı sıra FTX’in yeni yönetimi de talip olmuştu. Ocak ayının son günlerinde SBF’ye ait Robinhood hisseleri dahil olmak üzere 700 milyon dolarlık varlığa el konulmuştu. Daha önce BlockFi ile SBF’nin 1,2 milyar dolarlık ilişkisi ortaya çıkmıştı. Diğer yandan FTX nedeniyle zor günler geçiren kripto fonu Galois de kepenk indirdiğini duyurdu. Galois Capital‘in fonlarının yarısının çöken borsada sıkışmıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala