bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,661.06 1.45%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,316.76 5.20%
bnb
BNB (BNB) $ 604.03 2.68%
solana
Solana (SOL) $ 142.41 3.04%
xrp
XRP (XRP) $ 0.519903 0.91%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.468488 2.43%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150198 2.99%

BlackRock yöneticisinden kritik spot Bitcoin ETF açıklaması

blackrock spot etf bitcoin aciklama

BlackRock Genel Müdürü Tony Ashraf, spot Bitcoin ETF’lerin Bitcoin’e karşı bastırılmış bir talebi karşıladığını açıkladı. Ashaf, kurumsalların spot Bitcoin ETF’lerin verdiği güven neticesinde Bitcoin’e yöneldiğinin altını çizdi.

Kripto para piyasası, spot Bitcoin ETF’lerde gerçekleşen net para çıkışı nedeniyle düşüş yaşadı. Boğa indikatörü olarak yansıtılan spot Bitcoin ETF’ler, net para çıkışı neticesinde tedirginlik yarattı. Bu durum neticesinde, BTC fiyatı kısa sürede 62.500 dolara kadar geriledi.

Kripto sektörü, spot Bitcoin ETF’lerin 19 Mart performansına odaklanırken, BlackRock Genel Müdürü Tony Ashraf’ın açıklamaları yüreklere su serpti. Ashraf, spot Bitcoin ETF’lerin bastırılmış bir Bitcoin talebini karşıladığını iletti.

blackrock spot bitcoin

BlackRock Genel Müdürü Ashraf, Bitcoin hakkında konuştu

BlackRock Genel Müdürü Tony Ashraf, spot Bitcoin ETF’lerine yönelik artan talebin arkasındaki üç temel faktöre değindi. Ashraf, özellikle kurumsalların ETF’lere güvendiğini ve Bitcoin iştahına kapıldığını aktardı.

Ashraf, spot Bitcoin ETF’lerin daha yeni bir erişim imkanı sunması nedeniyle yeni yatırımcıları kripto sektörüne çektiğini dile getirdi.

BlackRock yöneticisi, Londra’daki Dijital Varlık Konferansı’nda spot Bitcoin ETF’leri hakkında konuştu. Panelde konuşan Ashraf, “Geçtiğimiz birkaç ayda gerçekten gördüğümüz şey, bastırılmış talebin ETF’ler aracılığıyla karşılanmasıdır.” dedi.

Ashraf’a göre, yeni bir yatırım imkanı sunan ETF’ler, bastırılmış Bitcoin talebini karşılamaya katkı sağlıyor. Grayscale Investments’ın CEO’su Michael Sonneshein de Ashraf ile aynı görüşe sahip. Sonneshein, genel olarak ETF’lerin bastırılmış talebi karşılama konusunda patlayıcı bir büyüme kaydettiğini ifade etti. Ayrıca Sonneshein, ETF’lerin daha fazla büyüyeceğinin ve kurumsalların yöneleceğinin mesajını verdi.

BlackRock yöneticisi, ETF’lere yönelik müşteri talebini artıran üç temel faktörden bahsetti. Bunlardan ilki, makroekonomik ortam ve zenginlik açısından demografik yapının değişmesi oldu. Ashraf, diğer iki nedeni ise endüstrinin olgunlaşmasına ve gelişen düzenleyici ortama bağladı.

Diğer taraftan, CryptoQuant kurucusu da spot Bitcoin ETF’leri destekleyen açıklamalarda bulunmuştu. CryptoQuant kurucusu Ki Young Ju, spot Bitcoin ETF’lerine net para girişi devam ettiği sürece piyasanın boğa görünümünde olduğunu belirtmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala