bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,610.04 1.20%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,292.73 5.61%
bnb
BNB (BNB) $ 604.44 2.51%
solana
Solana (SOL) $ 142.15 4.69%
xrp
XRP (XRP) $ 0.519454 1.17%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.470256 3.83%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149068 3.49%

Bitcoin neden düşüyor? Boğa indikatörü patladı

btc

Kripto para piyasasının gidişatını önemli ölçüde etkileyen ve boğa indikatörü olarak lanse edilen spot Bitcoin ETF’lerde günler sonra net para çıkışı görüldü. BTC, boğa indikatörünün patlamasıyla keskin bir düşüş yaşadı.

SoSoValue’nin derlediği ve Wu Blockchain’in haberleştirdiği verilere göre, 18 Mart tarihinde spot Bitcoin ETF’lerden 154 milyon dolar net para çıkışı gerçekleşti. 11 işlem gününün ardından ilk net çıkış olan bu veri BTC fiyatını yüzde 5’e yakın düşürdü. BTC 64 bin dolar seviyesine geri çekildi. Altcoin‘ler ise BTC düşüşünden payını aldı.

Spot Bitcoin ETF’lerden net para çıkışı gerçekleşmesi, CryptoQuant kurucusunun cümlelerini akıllara getirdi. CryptoQuant’ın kurucusu Ki Young Ju, 12 Mart tarihinde yaptığı X paylaşımında, spot ETF’lerde net para çıkışı gerçekleşene kadar piyasanın boğa görünümünde olduğunu söylemişti.

kritik veri btc

Bitcoin için tehlikeli veri

CryptoQuant’ın kurucusu Ki Young Ju’nun da ele aldığı ve piyasanın boğa indikatörü olarak yorumladığı spot Bitcoin ETF’ler patladı. Verilere göre, 18 Mart tarihinde spot Bitcoin ETF’lerden 154 milyon dolar net çıkış oldu. Grayscale’ın ETF ürünü GBTC’de ise tek günlük net para çıkışı 642 milyon dolar seviyesinde gerçekleşti.

Grayscale’ın ETF ürünü ilk işlem gününden bu yana tek günlük net para çıkışı rekorunu kırdı.

Diğer taraftan büyük alımlarıyla bilinen BlackRock ETF’i IBIT, 451 milyon dolarlık net para girişi gerçekleştirdi. IBIT, her ne kadar net para girişine ev sahipliği yapsa da GBTC’nin yarattığı tahribatı engelleyemedi.

BTC, spot ETF’lerdeki negatif veri ile birlikte sert bir düşüş yaşadı.

Spot Bitcoin ETF’lerinden net para çıkışı en son 1 Mart tarihinde görüldü. 1 Mart tarihinde spot Bitcoin ETF’lerinde 139 milyon dolar net para çıkışı yaşandı. Bitcoin ise bu net para çıkışından etkilenmemişti.

CryptoQuant kurucusu Ki Young Ju gibi isimlerin spot ETF’leri boğa indikatörü olarak yansıtması, net para çıkışını kritik bir hale getirdi. Gün içerisinde 64 bin dolara çekilen BTC, gözünü 19 Mart verilerine dikti.

Spot Bitcoin ETF’lerine 19 Mart tarihinde net para girişi gerçekleşirse piyasada bir toparlanma görülebilir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala