bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,597.31 0.58%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,161.82 0.85%
bnb
BNB (BNB) $ 614.69 1.00%
solana
Solana (SOL) $ 145.23 1.51%
xrp
XRP (XRP) $ 0.525991 0.09%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.47094 0.93%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151829 0.49%

Bithumb Borsası Nedir? Nasıl Kayıt Olunur?

bithumb nedir nasil kayit olunur

Bithumb, Güney Kore merkezli bir kripto para borsasıdır. Merak edilen Bithumb Borsası nedir? Ne işe yarar? Sorularının yanıtları..

Bithumb Borsası Nedir, Ne İşe Yarar?

2014 yılında kurulan borsanın merkezi Güney Kore’dir. Bithumb, yatırımcılar için ticareti kolaylaştırmak ve erişilebilir kılmak amacıyla yenilikçi çözümler kullanmaktadır. Bitcoin (BTC) ile başlayan kripto para serüveni, çeşitli kripto para birimlerinin ortaya çıkması ile devam etmiştir. Çeşitli para birimlerinin yatırımcılar ile buluşması için, farklı platformlarda ortaya çıkmıştır. Platformlar, birçok kripto para birimini listelemiş ve yatırımcıların ticaret yapmalarına olanak sağlamıştır. Dünyanın dört bir yanından yatırımcılar, bu platformlarda kripto para birimi alım satımı gerçekleştirmektedir. Söz konusu kripto para borsalarından biri de Bithumb’dır.

Ticaret hacmi açısından dünyada adından bahsettiren borsalar arasında bulunan Bithumb, 150’den fazla kripto para birimine ev sahipliği yapmaktadır. Ayrıca 200’den fazla işlem çiftine sahiptir. Bithumb, güvenilir kripto para ticareti için tesisler oluşturmak amacıyla yıllarca süren blokzinciri değişiminden yararlanmıştır. Ayrıca kullanıcılarına birden fazla altcoin ile ticaret yapma imkanı sunmaktadır. Güney Kore’deki tüm kripto para birimleri arasında en yüksek işlem hacimlerinden birine sahiptir. Bunun sebebi, 7 gün 24 saat güvenlik izleme çözümleridir. Bu sayede birçok yatırımcı Bithumb’u tercih etmektedir. Başlıca avantajlarını sıralayacak olursak;

  • Kullanıcı dostu bir platformdur.
  • %0,04 – %0,25 arasında değişen düşük işlem ücretleri mevcuttur.
  • Çok çeşitli kripto para birimlerine ev sahipliği yapmaktadır.
  • Birden çok dilde 7 gün 24 saat müşteri hizmetleri desteği mevcuttur.
  • Çeşitli emir türleri mevcuttur.
bithumb borsasi nedir

Bithumb Borsası’nın ayrıca dezavantajları;

  • Temelde Güney Kore kullanıcılarını hedeflemektedir.
  • Başlıca itibari para birimleri desteklenmemektedir. Fiat mevduatları yalnızca Koreli yatırımcılar için geçerlidir.
  • İngilizce sürümünde bazı çeviri sorunları mevcuttur.

Bithumb Nasıl Çalışır?

Bithumb, üçüncü taraf bir çevrimiçi kripto para birimi platformudur. Yatırımcılar birden fazla kripto para birimi satın alabilir, satabilir veya takas edebilir. Kripto para yatırma işlemlerinin yanı sıra fiat para birimi ile yatırma işlemleri, ticaret emirlerini finanse etmek için kabul edilmektedir. Kripto para birimleri için yalnızca Güney Kore Wonu desteklenmektedir. Kullanıcıların kaydolması, kaydı tamamlaması ve bir doğrulama sürecinden geçmesi gerekmektedir. Şirketler için kurumsal hesaplar mevcuttur.
Bithumb, uluslararası standartlara göre en düşük işlem ücretlerinden birine sahip olması ile bilinmektedir. Ayrıca büyük likidite havuzlarına erişim mevcuttur.

Bithumb’a Nasıl Kayıt Olunur?

  • Resmi web sitesine gidiniz ve “Kaydol” a tıklayınız
  • E-posta adresi, şifre, cep telefonu numarası vb. gerekli bilgileri giriniz.
  • Şartlar ve koşullar olan Captcha kabul ediniz ve ardından “Kaydol” düğmesine tıklayınız.
  • Kayıt işlemlerinden sonra, hesabın onaylaması adına e-postaya gönderilen, Bithumb hesabına yönlendirecek bağlantıya tıklayınız.
  • Kaydedilen e-posta adresi ve şifre giriniz ve ardından “Oturum Aç” tıklayınız.
  • Bithumb hesabında, ana sayfanın sol tarafındaki “OTP Kimlik Doğrulaması” sekmesine gidiniz. Verilen talimatları izleyiniz ve kimlik doğrulamayı tamamlamak için “İleri” tıklayınız. Kayıt işlemi tamamlanmış olur.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.






Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala