bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,820.83 1.19%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,158.98 1.24%
bnb
BNB (BNB) $ 589.19 1.84%
solana
Solana (SOL) $ 138.45 2.66%
xrp
XRP (XRP) $ 0.51582 1.28%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.458045 1.37%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.146052 1.49%

Bitcoin ve Ether’de görünüm pozitif: Neler olacak?

bitcoin ether

Bitcoin (BTC) güne pozitif bir görünümde girerken, gözler Dencun yükseltmesi gerçekleştirecek olan Ether’e (ETH) çevrildi.

Kripto para piyasası güne hareketli bir başlangıç yaptı. Lider kripto para birimi Bitcoin 72.000 doların üzerinde işlem görürken, önemli bir yükseltme gerçekleştirecek olan Ether 4.000 dolara demir attı.

Bitcoin, son zamanlarda pozitif bir görünüme sahip durumda. Spot Bitcoin ETF’lere para girişinin devam etmesi ve Nisan ayında Bitcoin halving’inin gerçekleştirilecek olması Bitcoin’i güçlü tutuyor. Bitcoin güçlü kaldıkça da boğa iştahı Ether’e kayıyor.

Pozitif görünümlü piyasada, bugün bizleri neler bekliyor?

Bitcoin 70.000 doların üzerinde

Geçtiğimiz gün Bitcoin (BTC), tüm zamanların en yüksek seviyesi (ATH) olan 73.000 dolara yükseldi. Bu noktadan gelen satış baskısı lider kripto para birimini 72.150 dolara itse de ilerleyiş halen daha pozitif seyrediyor.

bitcoin grafik

Lider kripto para birimi, 70.000 doların üzerinde tutundukça altcoin’lere yükseliş yaşatıyor. Birçok altcoin keskin yükselişler ile tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaşmayı başardı. Ancak Bitcoin balinaları büyük bir kârlılık oranına ulaştı ve halving dönemini beklemeye başladı.

Gün içerisinde Ether’in Dencun yükseltmesi gerçekleşecek olsa da Bitcoin tarafında bir düzeltme beklenebilir. Bitcoin’in gerçekleştireceği düşüşün 70.000 dolar seviyesinden alacağı tepki ise hayati önem taşıyor. Bu noktanın kırılması halinde altcoin’lerde de kâr satışları gerçekleşebilir.

Diğer taraftan Bitcoin, her gün spot Bitcoin ETF’lerine para girişi gerçekleşmesiyle güçlü kalmaya devam ediyor. Analistler, Bitcoin’in en büyük yükseliş indikatörünün spot Bitcoin ETF’ler olduğu konusunda hemfikir.

Satın alacak Bitcoin bulmakta zorluk çeken yatırımcılar, dolaylı yoldan boğa koşusunu tetikliyor. Bu kâr satışına dönüşürse benzer bir ivme aşağı yönlü olabilir. JPMorgan, Bitcoin’in halving sonrası 42.000 dolara düşeceğini belirtmişti.

Dikkatler Ether’de: Dencun vakti geldi

Altcoin’lerin lideri Ether (ETH), kritik bir güne giriş yaptı. Birçok yatırımcının merakla beklediği Dencun yükseltmesine saatler kaldı. Ether, yükseltme öncesi ise 4.000 doların üzerinde işlem görüyor.

Ether grafik 13 mart

Bitcoin, geçtiğimiz gün de tüm zamanların en yüksek seviyesine (ATH) ulaştı. 73.000 doları gören Bitcoin, yeni bir rekora imza atarken Ether henüz eşlik edemedi.

Dencun ile birlikte yükseliş yaşaması beklenilen Ether, son bir haftada 4.090 dolar ila 3.723 dolar arasında işlem gördü. Dar bir bantta hareket eden ETH için beklentiler yükseltme sonrası ATH yapması yönünde.

Ether Dencun yükseltmesi, akşam 17:00 saatlerinde gerçekleştirilecek. Yükseltmenin 8626176 numaralı Beacon Slot’unda yürürlüğe girmesi bekleniliyor.

Katman-2 projelerine işlem ücretleri konusunda yarayacak olan Dencun, Arbitrum, Optimism ve Metis gibi projelerde yükseliş sağlayabilir. Böyle bir senaryoda Ether de pozitif ayrışır ve 4.100 dolara ilerler. Beklentiler bu yönde olsa da market maker’ların şişmiş bir piyasada volatilite yaratması da görülebilir.

ETH, 4.000 doların üzerinde kaldığı sürece yükseliş beklentisi devam edecektir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala