bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,666.06 0.83%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,308.95 2.32%
bnb
BNB (BNB) $ 607.03 2.37%
solana
Solana (SOL) $ 141.56 1.05%
xrp
XRP (XRP) $ 0.518352 0.17%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.469706 1.28%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150117 2.14%

Bitcoin’de on-chain veriler bu seviyeyi işaret ediyor

bitcoin btc piyasa

Piyasa değeri en büyük kripto para Bitcoin (BTC), haftanın son gününde bir miktar toparlansa da geçmiş günlerde yarattığı heyecanın yerinde yeller esiyor. Art arda rekorlar kırması beklenen Bitcoin, 65 bin dolar barajını bile aşmakta zorlanırken on-chain veriler yatırımcı dağılımı ve önemli destek-direnç seviyelerini ortaya koydu.


Kısa vadeli BTC yatırımcıları hareketlendi

On-chain veri takipçisi CryptoQuant’ta paylaşım yapan bir analist, Bitcoin’in gerçekleşmiş değerinin yarıısnın kısa süreli sahiplerden geldiğini ortaya koydu. Analist, son bir içerisinde özellikle kısa vadeli yatırımıcların alımlarını arttırdığını, söz konusu rasyonun yüzde 50’ye yaklaştığını belirtti.

bitcoin cryptoquant 1


“Kısa süreli sahipler arasında belirgin bir yükseliş eğilimi gözlemliyoruz. Bu durum, söz konusu sermayenin piyasada önümüzdeki dönemlerde daha baskın bir rol oynayabileceğini gösteriyor.”


Boğa piyasası bitti mi?

CryptoQuant’ta analizini paylaşan bir başka anonim kullanıcı, uzun vadeli yatırımcıların Bitcoin’leri elden çıkarma hızına dayanarak boğa piyasasının henüz sona ermediği yorumunu yaptı. caueconomy takma adlı analist, 155 günde uzun süre elinde BTC tutanların büyük satışlara başlamadığını belirtti:

bitcoin btc onchain

“Piyasanın mevcut yüksek kaldıraçlı yapısı nedeniyle zaman zaman düzeltme hareketleri görülüyor. Ancak, döngünün son sahfasına henüz gelinmedi.”


Bitcoin’de bu seviyeye dikkat

On-chain veriler üzreinden yorum yapan son analist, X’te (eski adıyla Twitter) paylaşımlar yapan kripto para fenomeni Philip Swift oldu.

Kısa vadeli Bitcoin yatırımcılarının eğilimlerini analiz eden fenomen, söz konusu grubun ortalam gerçekleşen fiyatının önemli bir destek rolü üstleneceğine inanıyor.

“Bu boğa döngüsünde şu ana kadar 4 seferin 3’ünde destek görevi gördü. Bir dahaki sefere fiyat bu seviyeye ulaştığında bu durum devam edecek mi?”

Kısa vadeli yatırımcıların realize ettiği rakamın 54 bin 750 dolarda olduğunu belirten analist, Bitcoin fiyatı bu seviyenin de altına gerilediği takdirde satışların derinleşmesini bekliyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala