bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,586.04 0.95%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,292.46 5.08%
bnb
BNB (BNB) $ 601.00 2.47%
solana
Solana (SOL) $ 141.42 3.15%
xrp
XRP (XRP) $ 0.518503 0.53%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.468587 2.67%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149084 2.97%

CryptoQuant CEO’su Bitcoin’de bu fiyatın altını çizdi!

bitcoin btc düzeltme

CryptoQuant CEO’su Ki Young Ju, Bitcoin fiyatının düşmeye devam etmesi halinde ETF piyasalarına canlılık gelebileceğini ifade etti.

22 Mart’ta X’te yayınlanan bir gönderide Young Ju, BTC’deki düşüşü değerlendirdi. Fiyattaki geri çekilmeye rağmen spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) için talebin artabileceğini belirten CEO, çarpıcı yorumlarda bulundu. Geçmişteki trendlerden çıkarım yapan Young Ju, ETF’lere olan talebin genellikle BTC’nin belirli destek seviyelerine ulaşması halinde ortaya çıktığını ifade etti.

cryptoquant ceo aciklama bitcoin btc

Balinalar ve ETF’ler, Bitcoin için belirleyici olacak!

Analiz firması BitMEX Research’ün verilerine göre, spot BTC ETF’leri son dört işlem gününde, Grayscale BTC Trust ETF’inde görülen çıkışlarla negatif bir değer kaydetti. Bunlara ek olarak, diğer ETF’lerdeki çıkışlar dikkatlerden kaçmadı.

Young Ju, yeni BTC balinaları ve ETF bazlı yatırımcıların maliyetinin yaklaşık 56.000 dolar civarında olduğunu belirtti. CryptoQuant CEO’su, Bitcoin’in bu seviyeye düşmesi durumunda ETF’lere önemli miktarda girişin devam etmesini bekliyor.

BTC, geçtiğimiz hafta 62.000 ile 68.000 dolar arasında seyretti. Young Ju, düzeltmelerin genellikle yüzde 30 civarında yaşandığını ele alarak, Bitcoin’in ATH’si olan 73.750 dolardan yaklaşık 51.000 dolara düşeceğini öne sürüyor.

Analistlere göre Bitcoin’in son düzeltmesi, Halving (yarılanma) öncesinde gerçekleşecek. Piyasanın giderek kızışmasından dolayı böyle bir yorumda bulunan analistler, pek çok kripto yatırımcısının ilgi odağı halinde geldi.

CryptoQuant’ın yakın tarihli bir raporu , yeni yatırımcılardan gelen nispeten düşük yatırım akışı seviyesi ve fiyat değerleme ölçümlerinin hala geçmiş piyasa zirvelerinde görülen seviyelerin altında olması göz önüne alındığında, Bitcoin boğa döngüsünün henüz bitmediğini gösteriyor.

BTC halving’i için nefesler tutuldu!

Spot BTC ETF’lerinin olumlu sonuçlanmasından sonra gözler halving’e çevrildi. Dört yılda bir gerçekleşen BTC halving’i, fiyatı yukarı taşımasıyla bilinen bir gelişmedir. ETF’lerin sektöre getirmiş olduğu para akışı ve halving coşkusu, BTC fiyatını ATH’ye götürdü. Ancak, halving’e bir aydan az bir süre kalması ve ETF’lere ilk zamanlardaki kadar para girişinin olmaması, akıllarda soru işareti yarattı.

Haberin yazımı itibarıyla 64.200 dolar civarında el değiştirn BTC, halving heyecanının piyasayı sarmasıyla tekrardan bir atak yapabilir. Böyle bir senaryoda yeni ATH görmek çok da zor olmayacaktır. Fakat, ETF’lerden gelebilecek negatif veriler veya halving’in beklenen ilgiyi görememesi, BTC’deki sert düşüşün habericisi olabilir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.


Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala