bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,944.86 2.13%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,033.69 1.22%
bnb
BNB (BNB) $ 594.40 0.64%
solana
Solana (SOL) $ 153.64 6.37%
xrp
XRP (XRP) $ 0.518746 0.56%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.465732 0.70%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150924 2.91%

Bitcoin düşmanı Schiff’ten skandal yorum

schiff bitcoin

Bitcoin düşmanlığıyla bilinen Peter Schiff, 2010 yılında Bitcoin’i 1 dolardan satın alma şansını kaçırdığını ve yüz milyonlarca dolar kazanabileceğini belirtti. Eleştirmen ayrıca, Bitcoin satın alan yatırımcılara skandal bir yorum yaptı.

Yıllardır Bitcoin hakkında ağır cümleler kuran ve kripto karşıtlığıyla bilinen Peter Schiff, Real Vision’ın kurucu ortağı ve CEO’su Raoul Pal’e dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Bitcoin eleştirmeni Schiff, 2010 yılında bir iş arkadaşından Bitcoin’i duyduğunu ve o dönemde 1 dolardan satın alma imkanı olduğunu söyledi. Eleştirmen, o dönemde Bitcoin satın almış olmayı dilediğini aktardı.

Kripto yatırımcıları, ünlü yatırımcının 1 dolardan satın almayı kaçırdığı için karın ağrısı olduğunu ve bu nedenle Bitcoin’e sataştığını belirtti.

Ayrıca Schiff, Bitcoin satın alan yatırımcılar hakkında skandal bir yorumda bulundu.

Bitcoin düşmanından yatırımcılara hakaret

Bitcoin düşmanı Peter Schiff, eleştiri adı altında yaptığı Bitcoin karşıtı yorumlarında dozu artırdı ve yatırımcılara hakaret etti.

Kripto düşmanı, 1 dolardan Bitcoin satın alma şansı olduğunu, ancak bunu değerlendirmediği için pişmanlık yaşadığını belirtti. Eleştirmen, “Sadece diğer insanların Bitcoin’i satın alacak ve daha yüksek bir fiyat ödeyecek kadar aptal olduklarına bahse girerek satın alırdım.” şeklinde yorum yaptı. Bitcoin satın alan yatırımcılara dolaylı yoldan “aptal” diyen Schiff, eleştirinin ötesine geçti.

peter schiff

Eleştirmen, 29 Kasım tarihinde Yahoo Finance’e verdiği demeçte, Bictoin’in saf bir ponzi olduğunu belirtmişti. Eleştirmen, Yahoo Finance’e, “Bitcoin saf bir ponzi, bir piramit, Bitcoin’e olan talep, onu daha yüksek bir fiyata başkasına satabileceğiniz inancına dayanıyor.” şeklinde bir yorum yapmıştı. Bu röportajın ardından ağır eleştirilere maruz kalan Schiff, Bitcoin karşıtlığından geri adım atmadı.

Geçtiğimiz gün de benzer şekilde Bitcoin’i kötüleyen Schiff, 1 dolar civarındayken Bitcoin almayı ciddi olarak düşündüğünü ancak yatırım yapmanın “saçma” olduğu sonucuna vararak buna karşı çıktığını açıkladı. Schiff, satın almış olsaydı bile Bitcoin’in temellerine inanmadığı için sessiz kalacağını dile getirdi.

Ünlü eleştirmen, “Keşke 10,000 dolar, 50,000 dolar veya 100,000 dolar yatırmış olsaydım diyor muyum? Elbette… Satmadığımı varsayarsak yüzlerce milyon değerinde olabilirim ama yine de bu kararı vermiş olsaydım ne yapardım bilmiyorum.” dedi.

Kripto karşıtı isim, halen daha Bitcoin’den “aptallar için” bir yatırım olarak bahsediyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala