bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 58,167.58 2.34%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,351.02 0.87%
bnb
BNB (BNB) $ 545.53 5.65%
solana
Solana (SOL) $ 135.08 2.25%
xrp
XRP (XRP) $ 0.537986 0.68%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.357822 6.12%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.102126 1.38%

Binance’in 100 Dolarlık Airdrop’una Eleştiriler Devam Ediyor!

binancein 100 dolarlik airdropuna elestiri yagmuru

Kahramanmaraş merkezli ikiz depremlerden sonra 100 dolarlık airdrop duyuran Binance, eleştiri almaya devam ediyor. Daha önce şirketin yaptığı yardım çalışmalarıyla ilgili kafa karışıklıklarını gündeme getirmiştik. Henüz bu konuyla ilgili bir geriş dönüş yapılmadı. Ancak Binance Türkiye, Twitter hesabı üzerinden, yaptığı yardımlara ilişkin yeni bir paylaşımda bulundu. Bu paylaşım, özellikle airdrop konusunda, yine birçok eleştiri aldı.

Binance’in 100 dolarlık airdrop’u Eleştiriliyor

Binance, depremzede kullanıcıları için, geçen hafta, 100 dolarlık airdrop başlattı. Kullanıcıların kimlik tespitinde, depremin önemli ölçüde etkili olduğu 10 ilde 6 Şubat’tan önce tamamlanan Adres Kanıtı (POA) esas alınacaktı. Borsa, POA sisteminin aksaklıklar yaratabileceğini ama adres tespiti için en uygun yöntem olduğunu ifade etmişti. Binance Türkiye bugün yaptığı paylaşımda, toplam airdrop ile yapılan toplam bağışın yaklaşık 5 milyon dolar (94 milyon TL) olduğunu söyledi.

Airdrop ilk duyurulduğunda da birçok eleştiri almıştı. Hem sosyal medya fenomenleri hem de kullanıcılar, bu airdrop’u kimin aldığını uzunca bir süre sorguladı. Yeni atılan tweetin altına da konuya ilişkin birçok eleştiri geldi. Gelen eleştirilerin bazıları şöyle:

Neler Olmuştu?

Binance, Kahramanmaraş depreminden sonra en hızlı aksiyon alan kripto para borsalarından biri oldu. Şirket, hem 100 dolarlık BNB airdrop’unu duyurdu hem de Binance Charity, bir bağış kampanyası başlattı. Fakat, sonrasındaki süreç birçok kafa karışıklığını beraberinde getirdi. Hem Charity tarafının duyurduğu kampanya sonrasında attığı adımlar hem de 100 dolarlık airdrop’un verilme şekli pek de beklendiği gibi olmadı. Birçok kullanıcı airdrop’u alamadığını söylerken, Charity’nin 3 milyon dolar transferleri dikkat çekti. Konuya ilişkin detaylı haberimizi buradan okuyabilirsiniz: https://www.btchaber.com/binance-bagis-bilmecesi-pr-mi-gercek-mi/

Yaşananlarla ilgili sorularımızı Binance Türkiye’ye sormuştuk ancak kendilerinden ne yazık ki net bir yanıt henüz alamadık. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Hazal Orta

Hazal, 1990 yılında, ailenin tek çocuğu olarak, İstanbul’un Fatih ilçesinde doğdu. Hayatının ilk 18 yılını İstanbul’da geçirdikten sonra üniversitede Turizm ve Otel İşletmeciliği okumak için Isparta’nın yolunu tuttu. Eğitim hayatı boyunca yalnızca stajlarda turizm sektörüyle ilgilendi. Üniversite eğitiminin ilk yıllarında Work&Travel programıyla Amerika Birleşik Devletleri’nde üç aylık bir turizm deneyimi elde etti ve bu kariyerini, burada noktaladı. Eğitimi boyunca hiçbir gün bile turizmde bir kariyer hedeflemediği için okul biter bitmez kendine yeni bir çıkış aradı. Yazmaya ve yazılı basını takip etmeye olan ilgisiyle birlikte de kendini bilgisayar başında haber yazmaya çalışırken buldu. Editörlük kariyerine 2012 yılında, otomobil haberleri yazmaya çabalayarak başlayan Hazal, kariyerinin ilk yıllarında hem haberciliğin hem de dijital yayıncılığın dinamiklerini öğrenmeye başladı. SEO kelimesiyle tanışması da bu yıllara dayanıyor. Yaklaşık 6 yıl boyunca yerli ve yabancı basını yakından takip ederek en doğru bilgiyi, hızlı ve sade bir şekilde okurlarla buluşturmanın ne kadar önemli olduğunu öğrendi. 6 yıllık bu otomotiv haberleri geçmişinin ardından ise soluğu teknoloji basınında aldı. Teknoloji basınındaki kariyerine Yazı İşleri Müdürü olarak başlayan Hazal, içerik üretiminin yanında yönetimi konusunda da önemli deneyimler elde etti. Bu süreçte hem teknoloji hem de otomotiv basınındaki bazı dergilerde de Yazı İşleri Müdürü ve Editör olarak görev alarak, basılı yayınlara dair de tecrübeler edindi. Farklı ekiplerle ve farklı sektörlerde çalışmanın çok yönlülüğe önemli katkılar sağladığını düşünen Hazal, yeni dönemde ise uzun suredir heyecan duyduğu blockchain teknolojisine daha fazla ilgi göstermeye başladı ve kariyerine de, teknolojiyle olan dirsek temasını kesmeden, bu doğrultuda devam etmeye karar verdi. Teknolojinin kanatları altındaki blockchain, NFT ve kripto para terimlerine aşina olan Hazal’ın yolu da böylelikle Kriptomeda ile kesişmiş oldu. BTCHaber.com'da Yönetici Editör görevini üstlenen Hazal, yazmaya bu çatı altında devam ediyor. Boş zamanlarında farklı alanlarda okumalar yapan Hazal, iyi yazmanın çok okumaktan geçtiğine inanıyor. Bilgisayar başından kalktığında ise soluğu dijital içerik platformlarında alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala