bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,939.40 4.70%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,983.58 2.61%
bnb
BNB (BNB) $ 581.22 2.00%
solana
Solana (SOL) $ 153.79 6.74%
xrp
XRP (XRP) $ 0.511736 1.09%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.446534 2.62%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153289 2.69%

Milyarder fon yöneticisi, Bitcoin sessizliğine son verdi

bill ackman bitcoin aciklamasi

Milyarder yatırımcı ve fon yöneticisi Bill Ackman’ın saatler önce Bitcoin hakkında verdiği demeçler dikkat çekti. Finansal piyasalara dair sık sık fikirlerini dile getiren Ackman, günümüze kadar kripto paralar hakkında yorum yapmaktan kaçınıyordu.

Pershing Square Capital Managament CEO’su, Bitcoin’e dair sessizliğini hafta sonunda bozdu. Ackman, BTC fiyatının çoğu tahminden daha fazla yukarı hareket etme ihtimali üzerinde durdu.

Ünlü milyarder, Bitcoin fiyatındaki yükseliş ile madencilik faaliyetlerinin arttığı fikrini paylaştı. Ackman, iştahlı madencilerin enerji talebini tetiklediğini, bu durumun enerji fiyatlarını arttırarak enflasyonu yukarı taşıdığını iddia etti.

Bill Ackman, yükselen enflasyon sonucunda zincirleme bir reaksiyon ile yatırımcıların BTC satın almak istediğini, bu döngünün böylelikle sürüp gittiğini belirtti.

Fon yöneticisi, BTC fiyatının sonsuza kadar yükselebileceği görüşünde:

“Bitcoin sonsuza gider, enerji fiyatları hızla yükselir ve ekonomi çöker. Belki biraz Bitcoin almalıyım.”

Bill Ackman, söz konusu döngünün ters yönde işleme ihtimalini de göz ardı etmedi. Ünlü ismin X paylaşımına MicroStrategy CEO’su Michael Saylor ve bir çok isimden yanıt geldi. Saylor, fon yöneticisine Bitcoin satın almasını tavsiye etti:

“Biraz Bitcoin satın almalısınız, ancak yukarıda belirtilen nedenlerden dolayı değil. BTC madencilerinin çoğu, diğer tüketiciler için elektrik maliyetini artırmak yerine aşağı çekiyor. 1’e 1 tartışmak isterseniz bana bildirin.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala