bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,510.75 1.93%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,151.08 4.81%
bnb
BNB (BNB) $ 587.74 2.62%
solana
Solana (SOL) $ 135.89 4.66%
xrp
XRP (XRP) $ 0.507582 2.39%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.453661 3.67%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.141624 5.62%

Batık kripto şirketleri Worldcoin yükselişinden mutlu

sam altmanin worldcoininden yeni hamle 2

Bloomberg, son dönemde öne çıkan blokzincir projelerinden Worldcoin’in (WLD) büyük yatırımcıları arasında batık kripto şirketlerinin yer aldığını belirtti.

OpenAI CEO’su Sam Altman’ın geliştirdiği proje tokeni WLD’nin bir haftada yüzde 140 yükselmesi, kaynaklara göre yatırımcılara büyük borcu olan FTX, alt iştirak Alameda Research ve Three Arrows Capital’e kolaylık sağlıyor. Arkham Intelligence’ın verileri Alameda Research cüzdanlarında 25 milyon adet, Three Arrows Capital varlıklarını elden çıkarmak ile görevlendirilen Teeno’da ise 75 milyon adet WLD yer aldığını ortaya koydu.

Bloomberg’e konuşan 17 Partners’ın kurucu ortağı ve yönetici ortağı Thomas Braziel, söz konusu şirketlerden alacağı olan yatırımcıların kârlar korunduğu takdirde tatmin olma ihtimalinin arttığını belirtti:

“Worldcoin çılgın bir proje ama bu tür şeyler boğa piyasasında alacaklılara yardımcı oluyor. Alameda, plana göre elindeki tokenleri önce müşterilere, daha sonra ise yeniden yapılanma planına aktaracak.”

Braziel, batık şirketlerin WLD’den kazandığı kârların günü kurtarmaya yetmese de bir nebze yarar sağlayacağı görüşünde.

WLD neden yükseldi?

OpenAI kurucusu Sam Altman’ın ortağı olduğu kripto projesi Worldcoin, geçtiğimiz Temmuz ayında lanse edildi. Kullanıcıların biyometrik kimlik doğrulamalarını “orb” adlı cihazlarla kaydeden proje bir çok ülkede soruşturma altında kaldı. Altman’ın ChatGPT için geliştirilen metinden video oluşturma aracı Nora’nın tanıtılmasının ardından WLD fiyatı 2 dolardan 8 dolar seviyesine kadar yükseldi.

wld worldcoin fiyat

WLD, an itibarıyla 6,58 dolardan el değiştiriyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala