bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,820.10 0.78%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,330.98 2.50%
bnb
BNB (BNB) $ 605.54 1.94%
solana
Solana (SOL) $ 143.23 0.95%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52069 0.16%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.470504 1.18%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150599 1.78%

Worldcoin (WLD) cüzdan uygulaması milyonu devirdi

Worldcoin (WLD) cüzdan uygulaması milyonu devirdi

OpenAI kurucusu Sam Altman’ın ortağı olduğu kripto projesi Worldcoin (WLD) dikkatleri üzerine çekti. Geçtiğimiz yaz Altman ve Alex Blania’nın başlattığı proje kısa sürede yüksek kullanıcı sayılarına ulaştı.

Worldcoin’in resmi hesabından hafta sonunda paylaşılan gönderiye göre World App adlı kripto cüzdan uygulamasındaki aktif kullanıcı sayısı aylar içinde ona katlandı. Ekip, Şubat ortası itibarıyla günlük aktif kullanıcı sayısının 1 milyona ulaştığını açıkladı.

Worldcoin’e son günlerde artan ilginin ardında yapay zeka trendi ve yeni açıklamalar yer alıyor. Sam Altman’ın yapay zeka şirketi OpenAI, 16 Şubat’ta kullanıcıların metin üzerinden video oluşturmalarını sağlayan araç Sora’yı tanıtmıştı. Altman, bir önceki hafta ise çip sektörüne 7 trilyon dolar yatırım yapmayı planladığını açıklamasıyla gündem olmuştu.

Altman’ın Worldcoin projesi, küresel çapta dijital kimlik doğrulama hizmetinin yanında insanlar için bir temel gelir oluşturmayı amaçlıyor.

Sam Altman, OpenAI ve yapay zekanın gündemde geniş yer kapladığı dönemde ünlü ismin kripto projesine de ilgi arttı.

WLD fiyatında astronomik yükseliş

World App’in geçmiş verilerini de paylaşan Worldcoin, aktif kullanıcı sayısının Kasım 2023’te sadece 100 bin ile sınırlı olduğunu ortaya koydu. Lansmanından bu yana sık sık gündeme gelen projenin cüzdan uygulamasın artan ilgi WLD fiyatına da yansıdı.

wld worldcoin

Worldcoin’in kripto para birimi WLD, Şubat ayının ilk günlerinde 2 dolara yaklaşmasına karşın an itibarıyla 7,51 dolardan el değiştiriyor. Geçtiğimiz hafta yüzde 140 değer kazanan WLD’de son 24 saatin kârı ise yüzde 44 oldu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala