bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,834.84 2.17%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,118.79 0.43%
bnb
BNB (BNB) $ 589.74 2.29%
solana
Solana (SOL) $ 135.68 5.15%
xrp
XRP (XRP) $ 0.512808 1.88%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.452623 3.32%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.143987 4.26%

“Bankaların zayıflığı, Bitcoin’in gücünü gösteriyor”

savasta altin mi bitcoin mi

Oaktree Capital Management kurucularından Howard Marks, katıldığı bir podcast programında Bitcoin – altın tartışmasına yeni bir boyut getirdi. Bloomberg’e konuşan Marks, Bitcoin (BTC) ve altının eşit içsel değerlere sahip olduğunu iddia etti.

Marks, ülkemizde yatırımcıların rağbet gösterdiği altının daha köklü bir varlık olduğunu kabul etse de değerli emtianın sağlam bir analitik temele sahip olmadığını belirtti:

“Altın biraz daha denenmiş ve doğru olsa da herhangi bir analitik varoluş nedeninden yoksun.”

Oaktree Capital kurucusu, BTC’yi banka karşıtı bir varlık olarak tanımlarken lider kripto paranın bir bankacılık krizinin ardından geliştirildiğini hatırlattı.

“Bitcoin banka karşıtı bir varlıktır. Bankaların zayıflığı, Bitcoin’in gücünü gösteriyor.”

Dünya’da yatırım ortamının önemli ölçüde değiştiğini vurgulayan Marks, düşük faiz döneminin bittiği yorumunu yaptı. Varlık yöneticisi, yatırımcılara yüksek gelirli tahvil fonlarını daha güvenli bir alternatif olarak önerdi.

Piyasa değeri en büyük kripto para ile değerli emtia arasındaki kıyaslamalar uzun süredir devam ediyor. Bloomberg Intelligence uzmanı Mike McGlone, 2024’te ons altının Bitcoin’i geride bırakabileceğini iddia etmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala