bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,232.94 1.20%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,110.82 0.70%
bnb
BNB (BNB) $ 593.53 2.88%
solana
Solana (SOL) $ 137.10 3.79%
xrp
XRP (XRP) $ 0.519394 0.25%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.458859 1.54%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.146615 1.48%

“Bitcoin, dünyanın en büyük bilgisayar ağına sahip”

cathie wood bitcoin etf hakkinda aciklama yapti

Kripto dünyasının tanınan isimlerinden ARK Invest kurucusu Cathie Wood, X (eski adıyla Twitter) hesabından yaptığı paylaşımda Bitcoin (BTC) ağını teknoloji devleriyle kıyasladı.

SEC’in spot ETF’lere onay vermesi sürecinde sık sık ekranlar karşısına çıkan Wood, BTC ağının dünyanın en büyük bilgisayar ağı tarafından desteklendiği iddiasında bulundu. ARK Invest kurucusu, lider kripto ağının teknoloji devleri Google, Amazon ve Microsoft’tan üstün olduğunu belirtti.

“Bitcoin ağı; Amazon, Google ve Microsoft’un son 15-20 yılda oluşturduğu bulutların toplam boyutundan daha büyük bir ağdır.”

Cathie Wood’un çarpıcı BTC paylaşımı, çalışma arkadaşı Yassine Elmandjra’nın ortaya çıkardığı zincir üstü veriye yanıt olarak geldi.

Bitcoin hash oranında yeni rekor

ARK Invest araştırmacısı Yassine Elmandjra, Bitcoin hash oranının 500 exahash/s’ye ulaşarak tüm zamanların rekorunu kırdığını paylaştı.

bitcoin btc hashrate

Söz konusu metriği gerçek hayat örnekleriyle açıklayan kripto uzmanı, Bitcoin’in en güçlü süper bilgisayarlardan 500 kat daha fazla performans gösterdiğini belirtti. Elmandjra, bütün bu gelişmelere rağmen “BTC’nin arkasında hiç bir şey olmadığını” iddia eden kripto muhaliflerini iğneledi:

“Ancak hâlâ “Bitcoin’in hiçbir şey tarafından desteklenmediğine” inanan şüpheciler var.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala