bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,756.81 1.46%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,029.75 1.70%
bnb
BNB (BNB) $ 584.09 0.95%
solana
Solana (SOL) $ 148.95 4.49%
xrp
XRP (XRP) $ 0.525099 3.31%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.444223 1.84%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151155 3.24%

Hong Konglu finans devinden spot Bitcoin ETF hamlesi

Hong Konglu finans devinden spot Bitcoin ETF hamlesi

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun spot Bitcoin ETF başvurularına onay vermesinin etkileri Asya kıtasında hissediliyor.

Bloomberg’in bu sabah paylaştığı habere göre Hong Kong merkezli finansal hizmetler şirketi Venture Smart Financial Holdings (VSFG), spot Bitcoin fonu listelemek için bölgenin Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu’nun (SFC) kapısını çaldı.

Şirketin yatırım ve ürün grup başkanı Brian Chan, kripto ETF pazarının büyük potansiyele sahip olduğunu belirtti. Chan, yıl sonuna kadar yönetim altındaki varlıklarını 500 milyon dolara yükseltmeyi planladıklarını açıkladı.

Geleneksel ve dijital varlık yönetimi hizmetleri sunan VSFG, Hong Kong’da onay alan ilk sanal varlık yöneticileri arasında yer alıyor.

Kaynaklar, Hong Kong’da VSFG’nin yanısıra bir çok şirketin spot Bitcoin ETF’i listelemek için harekete geçmeye hazırlandığının altını çizdi. Bloomberg’e konuşan Serra Wei, Aegis Custody’in bölgede spot kripto fonu başlatmak amacıyla dört farklı varlık yöneticisiyle görüştüğünü iddia etti.

Hong Kong’da finansal piyasaları düzenleyen SFC geçtiğimiz ay spot kripto fonlarını kapsayan bir yönerge yayınlamıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala