bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,922.86 2.49%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,116.50 1.12%
bnb
BNB (BNB) $ 594.40 1.70%
solana
Solana (SOL) $ 136.10 5.53%
xrp
XRP (XRP) $ 0.514421 1.92%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.455086 2.98%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.144924 4.20%

Balina SLERF çılgınlığında cüzdanını eritti: Büyük kayıp

SLERF balina

Bir balina, SLERF çılgınlığına para kazanma iştahıyla 1,5 milyon dolar yatırdı ve panik satışı neticesinde 775 bin dolar kaybetti. Balina, tepeden alıp panikle dipten satış gerçekleştirdi.

Bozo isimli bir X kullanıcısı, sosyal medya platformu üzerinden yaptığı paylaşım ile Solana üzerinde memecoin çıkaracağını söyledi. Bozo, ön satış olarak kendi cüzdanına SOL gönderilmesini talep etti. Binlerce yatırımcı, memecoin’e erkenden dahil olmak için Bozo’ya 10 milyon dolar gönderdi.

Bozo, söz verdiği gibi SLERF isminde bir memecoin çıkardı. Ancak Bozo, ön satış için ayırdığı coin’leri yaktı ve 10 milyon dolarlık SOL buharlaştı. Bozo özür dilese de SLERF yatırımcılarının tepkisi dinmedi.

Ön satış katılımcılarının parası buharlaşsa da SLERF piyasaya sürüldü. Bir balina, para kazanma hırsıyla SLERF satın aldı. Yükseldikçe satın alan balina, fiyat düşmeye başladığında panikle tüm SLERF’lerini sattı.

SLERF memecoin balina

Balina büyük bir zarar etti: Slerf mağduru!

Zincir üstü veri inceleme platformu Lookonchain, Solana ağında piyasaya sürülen SLERF coin üzerine bir paylaşım yaptı. Lookonchain, bir balinanın yanlış hamlesini “FOMO satın alma çok tehlikelidir!” başlığıyla duyurdu.

Lookonchain’in paylaşımına göre, Solana ağında alım satım yapan bir trader, SLERF üzerinde gerçekleştirdiği işlemler neticesinde 1 saatte 3.731 SOL (775 bin dolar) kaybetti.

Balina, SLERF çılgınlığının zirve yaptığı sırada 1,32 dolardan (coin’in en yüksek fiyat seviyesi) 790.236 SLERF satın aldı. Bu satın alım için ise 5.004 SOL ödedi.

Balina satın aldıktan sonra memecoin’in fiyatı düşmeye başladı. Heyecanlanan balina coin 0,8 dolara düştüğünde 650.330 SLERF daha satın aldı. Balina, bu SLERF’ler için de 2.500 SOL (517 bin dolar) harcadı.

Balina para kazanmayı umarken işler ters gitti ve SLERF fiyatı daha fazla düşüş yaşadı. Düşüş karşısında şok olan balina, panik halinde elindeki tüm SLERF’leri sattı. Balina, yaptığı yanlış strateji neticesinde 3.731 SOL (775 bin dolar) zarar etti.

SLERF çılgınlığı ise başka bir boyuta taşındı. Kripto para borsaları Gateio, Mexc, HTX ve Bybit peş peşe SLERF’i listeledi. Bu listelemelere rağmen memecoin’in fiyatı düşmeye devam etti ve 0,4 dolara kadar geriledi.

Balinalar, SLERF’in arkasındaki hikayeden dolayı ve borsaların listeleyebileceğini düşündüğü için yüklü miktarda alım işlemlerinde bulundular. Balinaların alımı ise SLERF fiyatının yükselişini hızlandırdı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala