bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,510.75 1.93%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,151.08 4.81%
bnb
BNB (BNB) $ 587.74 2.62%
solana
Solana (SOL) $ 135.89 4.66%
xrp
XRP (XRP) $ 0.507582 2.39%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.453661 3.67%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.141624 5.62%

Yeni fonlar geliyor…

kraken ventures ikinci fon icin 100 milyon dolari hedefliyor

Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK), Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında toplandı. Toplantı sonrası yapılan açıklamada finansal istikrarın güçlendirilmesi, yurt içi tasarrufların artırılması, kaynak dağılımında etkinliğin sağlanması ve finansmana erişimin artırılmasının hedeflendiği belirtildi. Toplantıda yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılmasına yönelik atılması planlanan adımlar görüşüldü.

Özellikle TL’ye teşvik ve dolarizasyonun önüne geçmek için önemli yeni ürünler çıkarılacağını düşünüyorum. Borsa ve faiz getirisi şimdilik iyi. Merkez Bankası şahin olmaya, faizleri artırmaya devam edecek.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yatırımcı buluşmaları kapsamında Ekim ayında üç farklı ülkede toplantılara katılacak. 4-5 Ekim Londra’da, 11-14 Ekim’de IMF ve Dünya Bankası’nın yıllık toplantısında, 19 Ekim’de Paris’te yatırımcı toplantısında konuşacak. Şimşek’in ay sonunda ise ikinci Körfez turunu gerçekleştirmesi bekleniyor. 

Sermaye ve yabancı yatırımcı arayışı devam ediyor.

Borsa tarafında yabancı payı artıyor. Seçim öncesi yüzde 27 civarında olan yabancı payı yüzde 37’ye çıktı. Yeterli değil ancak artış var. Yatırımcı sayısı 7,5 milyona yaklaştı. SPK, halka arz onaylarına devam ediyor. 60 şirket daha onay bekliyor.

Borsayı orta ve uzun vadede destekleyecek yeni ürünler açıklanırsa sürpriz olmaz. Kıdem Tazminatı Fonu (KTF) kurulabilir. Bu fon milyar dolarlık bir fon olur. Bireysel emeklilik fonu hissesine ciddi talep getirir.

Daha önceden de belirttiğim gibi 2024’de borsa yükselişini 15 bin puan seviyesine kadar devam ettirebilir. Ancak kısa vadeli ikinci dalga düşüş öngörüm devam ediyor. Teknik olarak aşağıda ihlal edilen alanların test edilmesi gerekiyor. Ekonomi yönetimi yıl sonuna kadar iki yeni fon daha açıklayabilir.

Sonuç olarak  kısa vadede satış, orta ve uzun vadede yükseliş görülüyor. Yılın bitmesine iki ay var. İki aylık süreç piyasa için uzun olsa da, yatırımcısı için kısa bir süre.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

İslam Memiş

İslam Memiş 1980 İstanbul doğumlu aslen Ordu’lu 2 çocuk babası. Erzurum Atatürk Ünv. İşletme Yönetimi okudu. 4 yıldır Anadolu Ajansı (AA) Finans Analisti olarak görevini sürdürüyor. Sahibi olduğu kuyumcu perakende mağazasını işletiyor. Adalet Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı’nın emtia bilirkişilik görevini sürdürüyor. Tüm ulusal kanallara altın ve para piyasalarını yorumluyor.
https://www.btchaber.com

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala