bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,431.26 0.39%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,150.97 0.13%
bnb
BNB (BNB) $ 612.83 0.76%
solana
Solana (SOL) $ 143.96 1.62%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52514 0.25%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.470913 1.00%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150384 0.44%

XX Network, kullanıcı gizliliğini daha da geliştirmek için Worldcoin ile birlikte çalışıyor

XX network

Worldcoin projesinden 9 Şubat 2024’te X alanının bir parçası olarak yapılan bir duyuruda ve XX Network, daha sonraki bir duyurusunda , Worldcoin tarafından XX Network’ün geliştirme ekiplerine tanıtılması için çeşitli hibeler ( 1 , 2 , 3 ) verildi. Worldcoin ekosisteminde kullanım için benzersiz gizlilik teknolojisi. Worldcoin’in Wave0 hibe programı, bu dalgada 28 başarılı projeyle 1.000’den fazla başvuru sahibinin ilgisini çekti, bu da bunların %10’undan fazlasının XX ile ilgili girişimlere verildiği anlamına geliyor.

XX Vakfı’ndan Aaron, X alanından bir klipte XX’in bu çalışmasıyla Worldcoin’e nasıl değer katacağını şöyle anlattı:

“Benim adım Aaron Wellwood. Ben esas olarak xx ağının arkasındaki destekleyici kuruluş olan xx vakfının yöneticisiyim. Evet, Web 3 ekosistemini büyütmeye kararlıyız ve bunu yaparken gizlilik, güvenlik ve şeffaflığa öncelik veriyoruz. Bu özel projeyle ilgili olarak, bunun amacı sizlerle, yani World Coin vakfı ile birlikte çalışarak, xx ağının desteklediği CMIX teknolojisini kullanarak gizlilik yoluyla kullanıcıların güvenliğini artırmaktır. Sanırım buna ağ trafiğini anonimleştirici deniyordu. Bir süre önce rfps’nize bakarken vay be dedik, bu yıllardır geliştirdiğimiz şey için neredeyse mükemmel bir uyum. Yani kullanıcılarınız için özel bir gizlilik çözümü arıyordunuz ve evet, buna yardımcı olacak mükemmel bir altyapıya sahibiz. Worldcoin vakfının gizliliğe ne kadar bağlı olduğunu görmek bizi çok heyecanlandırdı. Ve gerçekten de MOS’umuz bu konuda uyumlu. Ana web sayfanızda, her insanın mahremiyetine ilişkin, öncelikle herkesin sahip olduğu özel bir sloganın olduğunu fark ettim. Ve evet, harika olduğumuzu gördüğümüzde bu mükemmel bir uyum. Bu yüzden sizinle çalışmaktan dolayı çok heyecanlıyız arkadaşlar.”

Wellwood, sözlerine CMIX teknolojisine odaklanarak devam etti:

“Peki bunu akılda tutarak, CMIX nedir ve bu mixnet teknolojisi ne işe yarar? Temelde küresel, merkezi olmayan karma kullanımlara benziyor. Burada konuyu basit tutmaya çalışıyorum. Teknoloji liderimiz Rick yanımızda değil ama bu temelde gelişmiş bir anonimleştirme ve şifreleme protokolü. Know temel olarak kullanıcılara küresel rakiplere karşı güvenlik sağlar ve bilgilerini korur, böylece insanlar kullanıcılar üzerinde trafik analizi yapamaz ve mahremiyeti ihlal edemez. Ve tüm bu kullanıcı kimlikleri ve ağ üzerinde ileri geri giden işlemlerle uğraşırken bu oldukça önemlidir. Sağ. Yani burada birçok insanın anlamadığı bazı terimler var. Meta veriler. Meta veri nedir? Temel olarak bu verinin tarih, saat, konum ve yaratıcı ayrıntıları gibi diğer verileri açıklayan bilgilerdir. Dijital iletişimin anahtarıdır ve kimin kimle iletişim kurduğunu ve bunun ne zaman gerçekleştiğini takip eder ve bu çok açıklayıcıdır. Birçok kişi uçtan uca şifrelemenin verilerinizi güvende tutmak için ihtiyacınız olan en önemli şey olduğunu düşünüyor. Ancak aslında meta veriler birçok açıdan şifrelemenin kendisi kadar veya ondan daha önemlidir, çünkü meta veriler iletişim modellerini veya trafik analizi dediğimiz şeyi göstererek gizliliğinizi riske atacaktır. Eminim bunu anlıyorsunuzdur, bu yüzden üssün korunduğundan emin olmak istiyorsunuz. Ancak CMIX, temelde verileri karıştıran, gönderen ve alıcı bağlantılarını gizleyen ve esasen küresel rakiplerden bile gelebilecek her türlü izlemeye karşı koruma sağlayan bir karışıma sahiptir. Yani evet, çok fazla teknolojiye girmek istemiyorum ama esasen bu kadar. Ve sizinle bu şekilde bütünleşmeyi veya en azından bu şekilde yardımcı olmayı amaçlıyoruz, böylece kullanıcılarınızın gizliliğini ve sonuçta güvenliğini destekleyebiliriz.”

‘Orb’ olarak bilinen bir donanım parçasıyla fiziksel etkileşimi içeren Worldcoin ağına halihazırda üç milyondan fazla kişi kaydoldu. Bu küre insanların gözlerini tarayarak irisin dokusundan türetilen özel “iris kodları” üretiyor.

Bu iris kodlarının iletilmesi, saklanması ve kullanılması, doğrudan bir insan kimliğine bağlı olmasa da, bir şirketin verileri ele aldığı ve potansiyel olarak yanlış kullandığı veya aslında saldırganların ağ üzerinden bu tür etkileşimleri takip ettiği anlayışı nedeniyle hala tartışmalı bir konudur.

XX Network’ün çalışması, kayıt noktasından (iris kodunu ileten küre) kimlik doğrulaması yapan kullanıcılara (“World ID” uygulamaları içinden) cMixx+’ın, hiç kimsenin, Worldcoin’in bile, ne zaman ne zaman yapılacağını bilemeyeceği bir şekilde tanıtılmasını içerecektir. yeni bir kullanıcı kaydoldu ya da bu kayıtla ilgili herhangi bir bilgiyi doğrulayan ya da potansiyel olarak güncelleyen bir kullanıcı yok.

Worldcoin orijinal proje planlarını açıkladığında kripto dünyasının büyük bir kısmı şüpheciydi ancak yakaladıkları verilerin kötüye kullanılmasını önlemek için gizlilik konusunda ne kadar ileri gidebileceğini titizlikle ayrıntılı olarak açıklamaya çalıştı . XX Network’ün (kurucusu David Chaum da dahil olmak üzere kriptograflardan oluşan bir soyağacına sahip) Worldcoin için kullanıcı gizliliğini daha da geliştirme sorumluluğuna liderlik etmesi doğal bir fırsattır.

Sam Altman (ChatGPT şöhretinin OpenAI’sini yöneten kişi) tarafından kurulan Worldcoin projesinin dayanağı, belki de şaşırtıcı olmayan bir şekilde, çok da uzak olmayan bir gelecekte kendimizi gerçek insanlar olarak ayırt etmemiz gereken bir zamanı öngörmesi gerçeğinden geliyor. hiper akıllı yapay zeka ve kimliğe bürünme dolandırıcılığının olduğu bir dünyada. Dolayısıyla Worldcoin, bireylere insanlıklarını sistemlere kanıtlama ve dolayısıyla açık bir ticaret ve yönetim ekosistemine katılma şansı veriyor. 

Worldcoin tarafından bu geliştirmede kullanılacak cMixx+, David Chaum tarafından birkaç on yıl boyunca tasarlanan ve 2016’dan günümüze kadar XX Network’teki ekibi tarafından geliştirilen, uygulanan ve geliştirilen merkezi olmayan bir meta veri parçalama karma ağıdır. XX Network, 5 kıtada ve 150’den fazla ülkede yüzlerce bağımsız düğüm operatörü tarafından yönetilmekte olup, aynı zamanda kendi yönetimi ve yerel XX Coin’i ile bağımsız bir Layer1 blok zincirini de işletmektedir .

cMixx(+), echoexx (Ethereum kimliklerini kullanan tamamen özel bir doğrudan mesajlaşma ve ödeme platformu), Project Tourbillon (İsviçre Ulusal Bankası için gizlilik merkezli bir CBDC pilotu), Better Than Money (David ) dahil olmak üzere, birlikte geliştirilmekte olan başka birçok projeye de sahiptir. Chaum’un ‘para olarak emtia’ fütüristik uygulaması, Speakeasy (grup mesajlaşma) ve orijinal XX Messenger bunlardan birkaçıdır.

XX Vakfı’nın daha fazla duyuru yapılması beklenen kendi geliştirme hibeleri var ve ödüllendirilen projelerin çoğunun cMixx(+)’ı içermesi bekleniyor.

XX’in geliştiricilerinden Mário Yaksetig, kısa bir süre sonra Telegram’da duyurudan bahsetti:

“Çok heyecanlı zamanlar! Worldcoin vakfı ile 3 projeyi araştıracağız. Votexx (Worldcoin yönetimi için), cMixx+ DB’lerinde gizlilik için ve aslında Orb’lardan gelen ağ trafiğini koruyor.  Bunun bizim için çok uygun olduğunu ve topluluktan aldığımız taleplerle son derece uyumlu olduğunu düşünüyorum. Worldcoin 2019 yılında kuruldu ve başlangıçta Andreessen Horowitz, Variant, Khosla Ventures, Coinbase ve Tiger Global’den 125,5 milyon dolarlık yatırım topladı.”

XX Network, gizli geliştirmede geçen uzun yılların ardından Kasım 2021’de ana ağa canlı yayına geçti ve yönü üzerinde daha fazla kontrole sahip olmak için VC yatırımı almadı. Bunun yerine Roger Ver ve Chris Larsen’den tohum sermayesi topladı ve 2020-2021 yılları arasında bir dizi token arzı gerçekleştirdi .

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala