bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,006.15 1.52%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,308.18 5.94%
bnb
BNB (BNB) $ 599.77 0.92%
solana
Solana (SOL) $ 143.81 5.34%
xrp
XRP (XRP) $ 0.522132 0.55%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.474714 3.20%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149875 2.17%

XRP sıkıştı: Beklenen yükseliş gelecek mi?

XRP fiyat tahmin

XRP, dar bir fiyat aralığında hareket ediyor ve önemli direnç noktasına yaklaşıyor. XRP’de alıcılar ve satıcıların mücadelesinde hangi taraf galip gelecek? XRP fiyatı yükselişe geçecek mi?

U Today’in yaptığı bir analize göre, XRP sıkışma adı verilen bir durumun içerisinde. Popüler kripto para birimi, sıkışma adı verilen konsodilasyon ile belirli bir fiyat aralığında işlem görüyor. Bitcoin’in (BTC) tüm zamanların en yüksek seviyeye (ATH) ulaştığı gün içerisinde XRP’den yükseliş sinyali gelmedi. Yatırımcıların en çok merak ettiği konu ise XRP’nin yükselip yükselmeyeceği oldu.

xrp yukselis dusus

XRP hareketsizliğini bozacak mı?

Sıkışan bir fiyat bandında işlem gören XRP, önemli bir direnç ve destek noktası arasında hareketlilik sergiliyor. 50 günlük hareketli ortalama ve 100 günlük hareketli ortalama 0,55 dolar ila 0,58 dolar aralığında birleşiyor. Bu nokta, XRP için yükseliş desteği görevi üstleniyor.

XRP fiyat grafik
U Today – XRP grafiği

Destek görevi gören bölgenin tutulması, XRP fiyatını kısa vadeli direnç noktası olan 0,63 dolara itebilir. Kırılması halinde ise XRP’de keskin bir düşüş görülebilir. Zira bu hareketli ortalamalar düşüş sonrası kırılması zor bir direnç noktasına dönüşebilir.

XRP’de kısa vadeli direnç noktası olan 0,63 dolar, yakın zamanda yukarı yönlü fiyat hareketini engelledi. Bunun üzerinde bir kırılım bu nedenle yükseliş momentumunu tetikleyebilir ve boğaları iştahlandırabilir. Ancak XRP, hareketli ortalamanın üzerinde tutunamazsa bir sonraki destek seviyesi 0,50 dolar olacaktır. Bu da alıcıların fiyatı istikrarlı hale getirmesi için devreye girmesine katkı sağlayabilir.

Göreceli güç endeksi (RSI) nötr bir bölgede seyrederek XRP’deki belirsizliği yansıtıyor. Bu göz önüne alındığında fiyat seviyesinin her an tersine dönme olasılığı bulunuyor.

Hacim artışıyla desteklenen düşüş veya yükseliş yönlü bir hareketin gelmesi durumunda, XRP’nin gidişatı neticeye kavuşacaktır.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala