bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,647.05 1.96%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,140.06 1.48%
bnb
BNB (BNB) $ 609.41 1.69%
solana
Solana (SOL) $ 146.16 4.62%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52255 0.97%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.47046 1.83%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150344 2.56%

Vitalik Buterin’den dikkat çeken yorumlar: Bu memecoin faydalı!

vitalik buterin

Vitalik Buterin, Solana memecoin’leri hakkında çarpıcı açıklamalarda bulunurken, Dogelon Mars (ELON) adlı memecoin’i öne çıkardı. Ayrıca Musk, GameFi alanına dair de tavsiyelerde bulundu.

Vitalik Buterin, yayımladığı yeni gönderisinde Solana ağında ortaya çıkan son memecoin’leri eleştirdi, Ethereum ağında yer alan bir memecoin olan Dogelon Mars’ı (ELON) öne çıkardı ve oyun ekosisteminin gelişmesi gerektiğini savundu.

Buterin, memecoin çılgınlığının geldiği son durumdan rahatsız olduğunu dile getirirken, insanların daha faydalı kripto para birimlerine yönelmesi gerektiğini savundu. Ethereum’un kurucu ortağı, faydalı projelerin daha fazla öne çıkarılması gerektiğini aktardı.

buterin vitalik memecoin

Buterin’in blog gönderisinde ise çarpıcı detaylar yer alıyor. İşte Buterin’in son yazısı.


Vitalik Buterin Solana memecoin’lerini eleştirdi

Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, kişisel blog gönderisini memecoin’ler ve GameFi üzerine değerlendirdi. Memecoin’ler konusunda içini döken Buterin, son zamanlardaki furyayı eleştirdi. Buterin’in hedefinde ise Solana memecoin’leri yer aldı.

Buterin, 2024 yılında kripto alanının en çok tartışma konusunun memecoin’ler olduğunu belirtti. Memecoin’lerin Dogecoin ile başladığını ve 2020-21 yıllarında önem kazandığını aktardı. Buterin, bu kez memecoin’lerinin tekrar ısındığını, ancak birçok insanı tedirgin etmeye başladığını söyledi. Buterin, bu yıl memecoin’lerde yeni ve ilginç bir şeyin olmadığını aktardı.

vitalik buterin solana

Ethereum’un kurucu ortağı, memecoin’lerin yeni ve ilginç olmaktan ziyade tam tersi bir şekilde rahatsız edici boyuta geldiğini savundu. Solana ekosistemini hedefine alan Buterin, ağda ortaya çıkartılan aşırı ırkçı memecoin’lerden rahatsız olduğunu dile getirdi. Buterin, ırkçı olmasa bile memecoin’lerin genellikle yükselip düşüş yaşadığına ve topluluk oluşturmadığına değindi.


Vitalik Buterin Dogelon Mars’ı (ELON) öne sürdü

Vitalik Buterin, memecoin’lerin rahatsız edici ilerleyişine dikkat çeken bir tavsiyede bulundu. Ethereum kurucu ortağı, özellikle hayır amacı güden ve topluma fayda sağlayan memecoin’lerin oluşturulması gerektiğini aktardı.

Dogelon Mars ELON

Buterin, faydalı bir memecoin örneği olarak Dogelon Mars’ı (ELON) öne sürdü. Blokzincir dahisi, Dogelon Mars’ın token arzının yarısının Methuselah Vakfı’na gönderildiğini belirtti. Vakıf ile ELON memecoin’i arasındaki ilişkinin geliştiğini belirten Buterin, geriye dönük olarak memecoin’in bir hayır kripto parasına dönüştüğünü belirtti.

ELON üzerinden tavsiyesini yineleyen Buterin, bağış ve hayır alanında daha fazla pozitif ve uzun ömürlü projeleri yaratmak için sahipsiz bir fırsat olduğunu belirtti. Buterin, yine de bu alanın da sınırlı bir şey yaratacağını ve daha iyisinin yapılabileceğini söyledi.


Vitalik Buterin GameFi için tavsiyelerde bulundu

Vitalik Buterin’in blog yazısında en çok üzerine durduğu konu ise GameFi alanı oldu. Buterin, Robin Hood oyunları olarak yansıttığı blokzincir oyun sektörünün daha fazla geliştirilmesi gerektiğini savundu.

Buterin, insanların sadece bir kripto para yapmak yerine bu kripto parayı daha anlamlı bir hale getirmeleri gerektiğini aktardı. Buterin, “Sadece bir kripto para yapmayın, bir oyun yapın. Ama gerçekçten anlamlı ve eğlenceli bir oyun yapın. Candy Crush’ı blokzincir üzerinde düşünmeyin; World of Warcraft’ı blokzinciri üzerinde düşünün.” yorumunda bulundu.

Özellikle Axie Infinity’nin başarısına değinen Buterin, bu projenin başardığından bağımsız olarak kopyala yapıştır projeler yerine daha karmaşık ve ilginç oyunların inşa edilmesi gerektiğini belirtti. Buterin, oyun alanının insanları hem eğlenceye ittiğini hem de ekonomik olarak daha iyi duruma getirdiğini belirtti.

vitalik buterin gamefi

Buterin’in oyun alanına yönelik tavsiyesi ise şu şekilde: “Yardım coin’leri ve oyunlar birleştirilebilir: oyunun özelliklerinden biri, bir görevi başaran oyuncuların, elde edilen fonların hangi hayır kurumlarına dağıtılacağına dair oylamaya katılabilecekleri bir mekanizma olabilir.”

Ethereum kurucu ortağı, ideal gelişimin coin yerine oyun yapılması gerektiğini ve insanların katılmaktan keyif aldığı projeler inşa etmek gerektiğini savundu.

Buterin, birkaç örnek de verdi. Buterin, “Kanser araştırmalarını önemseyen insanlar AntiCancerCoin tutabilir, kabul edebilir ve alım satımını yapabilir; çevreyi kurtarmayı önemseyen insanlar ClimateCoin tutabilir ve kullanabilir.” dedi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala