bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,955.21 1.71%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,256.66 0.60%
bnb
BNB (BNB) $ 579.37 0.62%
solana
Solana (SOL) $ 182.86 4.19%
xrp
XRP (XRP) $ 0.596746 1.32%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.41616 2.68%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.134149 3.99%

Velocore saldırıya uğradı! Hangi altcoinler çalındı?

Kripto gaming platformu, hacker'ların saldırısına uğradı

zkSync ve Linea blokzincir ağları üzerinde faaliyet gösteren merkeziyetsiz borsa Velocore, hackerların saldırısına uğradı. Güvenlik açığından faydalanan kötü niyetli kişiler, Velocore’u büyük zarara uğrattı.

Web3 dünyasındaki riskleri takip eden Beosin Alert’in sabah saatlerinde yaptığı paylaşıma göre hackerlar, çaldıkları altcoinleri Ethereum’a (ETH) çevirip aklamak için Tornado Cash’e taşıdı.

Paylaşımdaki tabloye göre toplam kayıp 6,8 milyon dolar olarak açıklanırken iki blokzincir ağı üzerinden çalınan tokenlar arasında WBTC, ZKE, BUSD, SIS, MVX gibi kripto paralar göze çarpıyor.

Velocore saldırıya uğradı ve 6,8+ milyon dolarlık bir kayıpla sonuçlandı. Saldırgan çaldığı fonları köprüler aracılığıyla Ethereum’a aktarmış, fonları $ ETH’ye çevirmiş ve ardından Tornado Cash adresine göndermiştir.

Velocore nasıl saldırıya uğradı?

Velocore, bilgisayar korsanlarının likidite sağlayıcı tokenlerini hedef aldığını belirtti. Ekibin açıklamasına göre bilgisyar korsanları, 700’den fazla Ethereum’u zimmetine taşıdı.

Velocore’un belgelerine göre, borsa Zokyo, Hacken ve Scalebit tarafından yapılan güvenlik denetimlerini başarıyla geçmişti. Buna rağmen, hackerlar merkezi olmayan borsayı istismar etmeyi başarabildi.

Bu esnada, Linea Blockchain hack sırasında blok üretiminde geçici bir duraklama yaşadı. Bu duraklama, normal operasyonlar yeniden başlamadan önce yaklaşık bir saat sürdü ve kesintinin nedenleri hala belirsizliğini koruyor.

Şans eseri, Velocore’un istikrarlı havuzları bu durumdan etkilenmedi ve bu rezervlerden fon çekilmesine izin verildi. Ekip, güvenlik uzmanlarıyla birlikte çalışarak daha fazla zararı önlemek için çalınan varlıkları dondurmak amacıyla merkezi borsalarla (CEX’ler) iletişime geçti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala