bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,819.83 2.13%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,113.66 0.25%
bnb
BNB (BNB) $ 591.70 1.78%
solana
Solana (SOL) $ 135.93 4.75%
xrp
XRP (XRP) $ 0.513552 1.49%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.452616 3.02%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.144068 3.91%

Van Eck’ten katman-2 projeleri için sansasyonel 2030 hedefi

ethereum katman 2 van eck

Spot Bitcoin ETF sağlayıcısı Van Eck, Ethereum katman-2 projelerinin 2030 yılına kadar 1 trilyon dolar piyasa değerine ulaşacağını ve binlerce zincirden oluşacağını belirtti.

Yatırım yönetim şirketi Van Eck, ölçeklendirme ve verimlilik üzerine oluşturulan katman-2 projelerinin potansiyeline değindi. Spot Bitcoin ETF sağlayıcısı, katman-2 projelerinde altı yıl içerisinde sansasyonel bir büyüme beklediğini dile getirdi.

ETF için 581,47 milyon dolarlık BTC barındıran Van Eck, dikkatini katman-2 alanına çevirdi. Şirketin önemli isimleri, Ethereum’un tüm halka açık blokzincirlerde pazar payının yüzde 60’ını eline alacağını ve katman-2 projelerinin öne çıkacağını aktardı.

Ethereum dencun stake

Katman-2 projelerinde beklenti büyük

Van Eck, Ethereum ölçeklendirme odaklı katman-2 sektörü hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Van Eck’in kıdemli dijital varlık yatırım analisti Patrick Bush ve dijital varlıklar araştırma başkanı Matthew Sigel konuyla ilgili görüşlerini paylaştı.

Bush ve Sigel, 3 Nisan tarihli bir raporda, katman-2’lerin Ethereum’un birçok temel sorununu çözmeye hazırlandığını ifade etti. Ethereum’un sorunları olarak veri işleme, depolama ve hesaplama konuları öne sürüldü. Şirket yetkililerine göre, katman-2 projeleri bu sorunları çözerek büyüme kaydedecek.

Van Eck’e göre, katman-2 projeleri 1 trilyon dolar piyasa değerine ulaşacak. Bu hedef için ise 6 yıllık bir süre verildi. Bush ve Sigel, bu tahmini Ethereum’un blokzincir pazar payının yüzde 60’ını ele geçireceği yönündeki iddiasıyla destekledi.

Van Eck’in analistleri, raporda, “Ethereum’un akıllı sözleşmelerdeki hakimiyeti kritik bir engelle karşı karşıya: ölçeklenebilirlik” yorumunda bulundu.

Ethereum’un ağ kullanımı arttıkça işlem ücreti ve zorluğunun da arttığını öne süren analistler, katman-2’lerin bu konu özelinde önemli bir rol üstleneceğini belirtti. Dencun’un da katman-2 alanının büyüyeceğini gösteren en önemli sinyallerden birisi olduğu öne sürüldü. Ayrıca analistler, Ethereum katman-2’lerinin önemli ölçüde gelir elde edeceğini ve gelecek için potansiyel taşıdığını aktardı.

Raporda, “Katman-2 gelirlerinin Ethereum’un gelirlerini aşmasını bekliyoruz. Çünkü Ethereum, katman-2’lerin işlem hacmi veya kullanıcı deneyimiyle eşleşemez.” denildi.

Son olarak Van Eck raporu, hali hazırda yedi katman-2 projesinin 40 milyar dolar piyasa değerine sahip olduğunu ve önümüzdeki 18 ay içinde piyasaya sürülecek birçok güçlü katman-2 projesiyle bu miktarın 100 milyar dolara yükseleceğini ifade etti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala